HoofdnieuwsRegionaalSport

Lars Boom en Lars van der Haar starten in Centrumcross Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Het Wielercomité Surhuisterveen is er in geslaagd de beide Nederlandse toppers Lars Boom en Lars van der Haar te contracteren voor de Centrumcross. De internationale veldrit wordt gehouden op donderdag

3 januari 2013 en dit wordt  al weer de achttiende editie. Eerder werd voor de vrouwenkoers Olympisch- en wereldkampioene Marianne Vos al vastgelegd.

De organisatie is bijzonder ingenomen met de komst van ‘Lars en Lars’.

Terwijl Lars van der Haar al enige maanden schittert op het internationale podium moet Lars Boom nog ‘op stoom’ komen. De wereldkampioen cyclocross van 2008 heeft zich de laatste jaren voornamelijk toegelegd op de weg. In Valkenburg werd hij dit najaar nog vijfde tijdens het wereldkampioenschap. Na een zwaar wegseizoen nam hij de nodige rust. Zijn eerste grote wedstrijd in het veld rijdt hij op 19 december in het Belgische Sint-Niklaas. “Welke veldritten ik precies ga rijden, weet ik nog niet”, laat hij weten. “Dat moet ik nog bekijken. Zeker is dat ik mijn Nederlandse titel wil verdedigen.” Het Nederlands kampioenschap wordt verreden in het weekend van 12 en 13 januari op de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. “De wedstrijd in Surhuisterveen past daarom prima in de voorbereiding op de nationale titelstrijd.”

Het seizoen van Lars van der Haar ziet er heel anders uit. Zijn voorkeur gaat uit naar het veldrijden. Het 21-jarig talent van Rabobank Continental, die in 2011 en 2012 de wereldtitel greep bij de beloften, stapte dit seizoen vervroegd over naar de hoogste categorie. Niet zonder succes, want in de eerste wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Tabor werd hij meteen tweede. “Het voelde wel een beetje onwennig om vooraan tussen de grote jongens te rijden”, liet hij na afloop van zijn debuut weten. Dat deze wedstrijd geen eenmalige uitschieter was bevestigde hij vorig weekend in Roubaix, waar hij vijfde werd en oprukte naar de vierde plaats in het tussenklassement om de wereldbeker.

Lars van der Haar, die zijn toekomst voorlopig in het veldrijden ziet – “dat vind ik leuker”- wordt gezien als de opvolger van Richard Groenendaal. “Het is een echte klasbak, waar we in de toekomst nog veel van zullen horen en waaraan we veel plezier kunnen beleven”, vindt Andries Nieuwenhuis van het organiserende Wielercomité. “Het leek dat het slecht zou gaan met het Nederlandse veldrijden, maar dat is maar schijn. Want naast Lars van der Haar zitten er bij de jeugd nog een paar grote talenten aan te komen.”

Volgens comitélid Ronnie van der Veen wordt het een bijzonder gezellige editie. “Doordat de Centrumcross eindelijk weer in de Kerstvakantie verreden wordt, verwachten we erg veel publiek. De lokale horeca en de middenstand doen hun best om koopcentrum Surhuisterveen ‘zo gezellig is er maar één!’ weer extra op de kaart te zetten. Een bezoek aan de veldrit is goed te combineren met funshopping in het bruisende hart en hét wielerdorp van Noord-Nederland.” Op de website www.wielrennensurhuisterveen.nl vindt men het actuele dagprogramma.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button