HoofdnieuwsRegionaal

Lauwers College Buitenpost kijkt terug op zeer geslaagde cultuurweek

BUITENPOST – In het Lauwers College te Buitenpost is afgelopen donderdag een fantastisch geslaagde cultuurweek afgesloten. Zelden of nooit is een dergelijk gevarieerd programma aangeboden. De leerlingen konden kiezen uit een boeiend en kleurrijk programma met tal van prachtige excursies, workshops en overige activiteiten zoals beeldhouwen, koken, graffiti, gitaarspelen en fotografie.

Zo waren er o.a. de veel gekozen en boeiende excursies naar o.a. NEMO, Beeld & Geluid en het Rijksmuseum en het aanbod workshops was zo veelzijdig dat er voor iedereen wel iets interessants bij was. De sfeer in school was erg goed en de leerlingen vermaakten zich opperbest, evenals de docenten die zich van hun beste kant lieten zien, o.a. tijdens de bijdrage in de workshops.

De voorbereidingscommissie is ongeveer driekwart jaar bezig geweest met het hele project en heeft de moed en de durf gehad om spannende en nieuwe keuzes te maken. Achteraf zijn die keuzes prima uitgepakt en dat gaf ontzettend veel voldoening.

Presentatie. Afgelopen donderdagavond waren veel ouders, leerlingen en overige belangstellenden getuige van een mooie en gezellige presentatieavond. De leerlingen lieten zien wat er zoal in de school is gebeurd en deden dat op een eigen creatieve wijze. Tevens was er gelegenheid om de mooie kunstwerken en overige werkstukken van de leerlingen te bewonderen.

Talentstromen. Tijdens deze avond was er tevens een presentatie van de talentstromen. In de onderbouw zijn de leerlingen een hele periode bezig geweest met een zelf gekozen talentstroom en al die talentstromen hebben zich op gevarieerde wijze gepresenteerd. Het Lauwers College is al een aantal jaren bezig met talentstromen en hoopt dat de komende jaren uit te breiden met meerdere leerjaren.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button