HoofdnieuwsRegionaal

Lauwers College en Singelland Surhuisterveen samen aan de slag met toekomstige leefomgeving leerlingen Noordoost Fryslân

Tijdens een inspiratiesymposium op dinsdag 12 maart a.s. voor docenten van CSG Lauwers College en OSG Singelland in Surhuisterveen laten het onderwijsveld, de overheden en ondernemers zien wat er in Noordoost Fryslân gebeurt voor de toekomst van de jongeren van nu. Ook de basisschooldirecteuren in en rond Surhuisterveen zijn uitgenodigd voor het symposium.

 

Deze inspiratiesessie is bedoeld ter voorbereiding op de projectweek die in de laatste week van het schooljaar plaatsvindt. Circa 250 leerlingen van klas 1 en 2 van beide scholen nemen op 24, 26 en 27 juni gedurende 3 dagdelen deel aan de projectweek die in het teken zal staan van Noordoost Fryslân nu en in de toekomst. Singelland en het Lauwers College zijn de eerste scholen in Noordoost Fryslân die zo concreet met dit onderwerp aan de slag gaan.

 

Onderwijs, overheid en ondernemers samen dwaande in Noordoost Fryslân!

De inspiratiesessie heeft als thema: Onderwijs, overheid en ondernemers samen dwaande in Noordoost Fryslân! Sprekers zijn Eise van der Sluis, algemeen directeur gemeente Achtkarspelen over De kracht van Netwerk Noordoost, Rianne Vos van de Kenniswerkplaats Noordoost Fryslân en Henk Everts, initiator Innovatiehuis Lauwersdelta Buitenpost.

 

Agenda Netwerk Noordoost: op weg naar 2030

Vanuit de Agenda Netwerk Noordoost werkt de regio samen met de provincie aan concrete projecten die een bijdrage leveren aan een gezonde sociaaleconomische toekomst voor Noordoost Fryslân. In 2030 is het goed wonen in de regio, zijn er voldoende banen en is de omgeving op orde. Netwerk Noordoost is een samenwerking tussen de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Ferwerderadiel, Kollumerland c.a. en Tytsjerksteradiel en de provincie Fryslân. Netwerk Noordoost gaat over een reis naar 2030. In 2030 zijn de middelbare scholieren van nu volwassen, hebben ze kinderen en wonen en werken ze in de regio. Juist voor hun toekomst is de regio aan de slag, gelet op de thema’s krimp, voldoende banen en een gezonde leefomgeving.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button