De Lauwers houdt de punten thuis

WARFSTERMOLEN – Net als de vorige 2 thuiswedstrijden werd ook de 3e in winst omgezet! Dit keer werd het nog ongeslagen Friese Boys aan de zegekar gebonden! De Lauwers begon sterk in de eerste helft. De solide verdediging smoorde elk beginnend gevaar in de kiem. Middels enkele lange ballen zorgde De Lauwers voor gevaar. Friese Boys stelde hier combinatie voetbal tegen over, echter kon men niet tippen aan het midweekse spel van Bayern München de eind pass ontbrak.

In de 23ste minuut gingen bij het thuis publiek de handjes in de lucht. Middenvelder Hedman Vellenga slingerde bal voor de goal. Gerard Dam was zo scherp als een net geslepen mes en tekende de 1-0 aan.
De Lauwers hield deze stand vast tot de rust. In de rust werden er nog enkele tactische aanwijzingen gegeven door trainer Nico guardiola Roorda.

In de beginfase van de 2e helft probeerde Friese Boys de druk op te voeren maar De Lauwers kwam er een aantal keren zeer gevaarlijk uit via de counter. Het was dan ook niet lang wachten op de 2-0. Het was Bert Jager die de vrije trap opeiste van ruim 30 meter en onberispelijk binnenschoot! Vlak na de 2-0 kwamen de jongens uit Kollumerzwaag terug in de wedstrijd door onoplettendheid van De Lauwers 2-1 . Daarna probeerde Friese Boys de gelijkmaker te forceren maar de verdediging van De Lauwers hield knap stand. Het was voor De Lauwers vooral tegenhouden en af en toe gokken op de counter! Er vielen geen doelpunten meer en zo won de meest gelukkige ploeg!
Volgende week de uitwedstrijd tegen Ternaard.