HoofdnieuwsRegionaal

De Lauwers kan zich niet herstellen tegen Drogeham

WARFSTERMOLEN – Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Drogeham op het programma voor de blauw/witte ploeg van Nico Roorda. De thuisploeg wilde revanche nemen van de nederlaag van twee weken geleden tegen Ternaard. Dit lukte niet, de gasten wonnen na een spannend slot met 3-4.

De aftrap was nog maar net genomen of de gasten lieten het net al bollen. Barry Nauta wilde van achteruit de opbouw verzorgen en speelde de bal  in op Sietse Jager. Deze werd echter afgetroefd door een verdediger van Drogeham. Hierop lag het complete defensie van de Lauwers open en zodoende kon de spits van Drogeham  optimaal profiteren; 0-1.  De Lauwers is nog maar net bekomen van de vroege 0-1 achterstand, als de gasten binnen 10 minuten op 0-2 komen.  De op de linkerkant geheel vrijstaande Tinus  Huisman bezorgt de bal bij spits Eerde de Wind welke op zijn beurt de bal kan binnen tikken. Na deze goal probeert de Lauwers meer te voetballen, dit resulteert in een aantal corners welke niet gevaarlijk worden. De best kansen blijven dan ook voor Drogeham. De Lauwers vindt in de 40ste minuut de aansluitingstreffer. Na een corner voor de gasten is het Gerard Dam die vanaf het middenveld opstoomt naar het vijandelijke doel , Dam blijft rustig aan brengt de Lauwers terug in de wedstrijd; 1-2. Iedereen denkt dat dit de ruststand is maar pal voor rust maakt Drogeham de marge weer 2. Deze goal komt tot stand doordat Jacob Grijpma de bal verliest in het centrum van de verdediging.

In de rust brengt trainer Nico Roorda twee verse krachten in het elftal in de vorm van Marijn Fokkema en Omer Dikyol. Dit gaat ten koste van Sietse Jager en Jacob Grijpma. Na rust lijkt de Lauwers beter voor de dag te komen en gaat het opzoek naar een doelpunt.  Het spel gaat gelijk op waarbij de Lauwers de beste kansen heeft. Het duurt tot de 80ste minuut voordat de druk van de thuisploeg wordt beloond. Martijn Fokkema geeft een prima voorzet op Wouter Broers welke op zijn beurt de keeper kansloos laat.  Het slotoffensief is ingezet. Het offensief is nog maar niet begonnen of Drogehamster Meindert Jan van Dijk schiet een vrije trap prachtig achter keeper Harry Agema; 2-4. Na dit kunststukje is het Gerard Dam die Omer Dikyol  de diepte in stuurt, Omer geeft de voorzet waarop een verdediger van Drogeham deze bal vakkundig binnen kopt; 3-4. In de slotfase is het de Lauwers welke meerdere malen dichtbij de gelijkmaker is. Zo gaat een schot van Martijn Fokkema rakelings naast en zorgen een aantal corners voor het nodige gevaar. De stand blijft ongewijzigd en zo verliest de Lauwers thuis met 3-4 van Drogeham