De Lauwers te mild voor Ropta Boys!

WARFSTERMOLEN – Beide teams keken in het begin vooral naar elkaar! De bal was veelal op het middenveld en beide keepers werden nauwelijks getest. Na ruim 20 minuten was het eerste wapenfeit van de Lauwers direct een goal! Een overtreding van Ropta Boys op het middenveld werd bestraft, het was de heer brouwers met een diepe bal die alleen door Wouter Broerse op waarde werd geschat, oog in oog met de keeper faalde Broerse niet.

De Lauwers was vanaf dat moment ook de betere ploeg. Kreeg de kansen en vlak voor rust was het opnieuw Broerse die perfect werd weg gestuurd door Wiebe Zuidersma, hij kapte op zijn beurt een man uit en schoot met rechts de bal hard in de bovenhoek! In de tweede helft was het de Lauwers die kans op kans stapelde. Het was alleen Sietse jager die nog 2x het netje wist te laten bollen. De eerste keer ongeveer 10 minuten naar rust.

Na een goeie onderschepping van Sipke Vellenga wist Broerse, Sietse vrij voor de goal te zetten en die wist op zijn beurt de 3-0 aan te tekenen! De 4-0 was een briljante vrij trap. Terwijl Sietse hard riep van ‘ik schiet in de rechter hoek ‘ was hij Hedman Vellenga die op zijn beurt op dezelfde toonhoogte riep ‘ oké, dan stap ik erover heen’. Dit werd perfect uitgevoerd en zo stond de 4-0 op het scorebord. In de laatste 20 minuten was het alleen Ropta boys die de bal nog tussen de palen kreeg tot ergenis van Harry agema die graag zijn doel schoon had gehouden. Volgende week de topper in de 4e klas! De Lauwers ontvangt dan Friese boys die tot nu toe al haar wedstrijden won!