HoofdnieuwsRegionaal

Leerlingen CBS de Tarissing Oudwoude op zoek naar de kroon

OUDWOUDE – Vrijdag 26 april deden ook de leerlingen van CBS de Tarissing mee aan de Koningsspelen. De dag begon met het hijsen van de vlag en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus op het schoolplein. Daarna zong en danste iedereen mee met het openingslied van Kinderen voor Kinderen. Alle kinderen droegen de oranje t-shirts van de Koningsspelen en allerlei andere oranje versieringen. Ook de juffen en de stagejuffen waren allemaal in oranje gehuld.

Na het heerlijke ontbijt van de Jumbo hoorden de leerlingen dat er een extra nieuwsuitzending over de Koningsdag was geweest. De kroon zou zijn gestolen door een boef die niet wilde dat prins Willem Alexander tot koning gekroond zou worden. In een gedicht vertelde de boef, F. de Blauw, dat het hele land niet oranje maar blauw moest kleuren en dat hij koning wilde worden. Gelukkig had de boef een zak met letterkaartjes verloren. Omdat de politie helemaal niets van deze letterkaartjes snapte, werd aan de leerlingen van de Tarissing gevraagd of zij wilden helpen om de diefstal op te lossen. Het zou toch vreselijk zijn als de kroning niet door zou kunnen gaan omdat de kroon verdwenen was. Door het spelen van allerlei spelletjes konden de leerlingen de letterkaartjes verdienen. Al de letterkaartjes samen verwezen naar de plaats waar de kroon verborgen lag.

De hele ochtend werd er fanatiek gespeeld en aan het einde van de ochtend gingen de leerlingen met behulp van de aanwijzingen op zoek naar de kroon. Wat een opluchting toen de kroon ook echt gevonden werd, want nu kon prins Willem Alexander toch de kroon dragen bij de inhuldiging. Natuurlijk moest prins Willem Alexander dit zo snel mogelijk weten en dus werd er naar het koninklijk huis gebeld. Prins Willem Alexander, die  net weer terug was uit Enschede, nam zelf de telefoon op. Hij was heel blij en bedankte de kinderen dat zij de kroon terug hadden weten te vinden. Dankzij een speciale koerier zal de kroon op tijd in Amsterdam terug zijn.

Na dit geweldige nieuws werd er door alle leerlingen, ouders, stagiares en leerkrachten een polonaise gedanst door de school. Voordat de kinderen naar huis gingen, kregen ze een prachtige mok van de gemeente Kollumerland aangeboden. Het was een geweldige ochtend, mede dankzij de enthousiaste hulp van ouders en stagiaires .

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button