HoofdnieuwsRegionaal

Leerlingen en docenten Campus Kollum in warme trui naar school

KOLLUM – Vrijdag 7 februari aanstaande is het ‘Warmetruiendag’ en Campus Kollum doet daar actief aan mee. ‘Verwarm jezelf, niet de wereld’ is het motto van de dag waar elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief voor aanmelden. De scholen van de Campus, Piter Jelles !mpulse Kollum en het Lauwers College hebben vanuit hun visie op onderwijs duurzaamheid hoog in het vaandel. Ook met de bouw van de Campus is hier rekening mee gehouden. Morgen wordt er naast het lager zetten van de kachel en het dragen van een warme trui, ook in de lessen aandacht besteedt aan energiebesparing en de verandering van het klimaat. Leerlingen denken hierbij na over wat zij in het klein kunnen doen om hieraan een bijdrage te leveren.

 

Bea Kroeze (directeur Piter Jelles !mpulse Kollum): “De klimaatverandering is één van de grootste maatschappelijke problemen van deze tijd. Vanuit onze visie op onderwijs is het vanzelfsprekend dat we aan dit soort issues aandacht besteden. Dit geldt zowel voor het Lauwers College als voor onze school. Dit kan door het groots aan te pakken, maar wat het beste werkt is het meenemen van onze leerlingen in wat hun rol is en wat zij kunnen doen als het gaat om energiebesparing en het verbeteren van het klimaat. De warmetruiendag is wat ons betreft een extra moment om leerlingen bewust te maken van kleine stappen -namelijk de kachel omlaag zetten en het aantrekken van een lekkere dikke trui- die je zelf kunt zetten om een bijdrage te leveren aan een groot thema als het klimaat. Daarnaast wordt er door ons als Campus natuurlijk actief energie bespaard, doordat we de kachel een flink stuk lager draaien”

 

Campus Kollum
Campus Kollum is het centrum voor cultuur en educatie in Kollum en omgeving. In Campus Kollum bieden het Lauwers College en Piter Jelles !mpulse Kollum voortgezet onderwijs aan. Daarnaast wordt er door De Colle gezorgd voor maatschappelijke activiteiten en culturele voorstellingen in het gebouw en heeft de Bibliotheek Noord Fryslân er een prachtige plek voor iedereen die van lezen houdt.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button