HoofdnieuwsRegionaal

Leerlingen !mpulse Kollum, OSG Piter Jelles, veilig op de fiets naar school

KOLLUM – Op woensdag 20 en donderdag 21 november a.s. komt de tweewielerspecialist van ‘Luinstra fietsen’ naar de Campus Kollum om de fietsen van de leerlingen van klas 1 en 2 van zowel het !mpulse Kollum (OSG Piter Jelles) als het Lauwers College Kollum te onderwerpen aan een grondige keuring in het kader van de ‘Friese Fiets APK’.

De Friese Fiets APK is een initiatief van het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland (VVN). De fietsen  worden jaarlijks gecontroleerd en kleine gebreken worden direct gerepareerd. Leerlingen met een goedgekeurde fiets ontvangen een APK-sticker. !mpulse Kollum vindt het belangrijk mee te doen aan de Friese Fiets APK, omdat bijna alle leerlingen dagelijks naar school komen op de fiets. Een veilige fiets verdient daarom alle aandacht.

De meeste van onze leerlingen komen elke dag op de fiets naar school. Sommige leerlingen fietsen in vijf minuten fluitend naar school, anderen moeten flink wat kilometers afleggen. Als fietser ben je kwetsbaar, zeker nu dagen weer korter worden en het zowel ’s ochtends vroeg als aan het einde van de middag donker is. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen veilig van en naar school kunnen komen en daarom werken we graag mee aan het project “de Friese Fiets APK”, aldus Bea Kroeze (directeur !mpulse Kollum).

 De Friese Fiets APK is een initiatief van het Regionaal orgaan verkeersveiligheid Fryslân en Veilig Verkeer Nederland (VVN). Veilig Verkeer Nederland wil met de campagne bereiken dat zoveel mogelijk leerlingen in het voortgezet onderwijs op een veilige fiets van en naar school fietsen.

 !mpulse Kollum

!mpulse Kollum, onderdeel van OSG Piter Jelles, biedt uniek en eigentijds onderwijs aan leerlingen. Op !mpulse Kollum halen leerlingen een vmbo-t, havo- of vwo-diploma met méér waarde. Gaandeweg ontdek je als leerling wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Een leerling ontwikkelt op !mpulse Kollum zijn of haar talenten, vaardigheden en creativiteit. De school daagt iedere leerling uit in die talenten en biedt ook de ruimte daarvoor.

 Voor meer informatie: www.impulsekollum.piterjelles.nl

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button