HoofdnieuwsRegionaal

Leerlingen Piter Jelles !mpulse Kollum bezoeken gemeente

KOLLUM – Op dinsdagochtend 3 december 2013 ontving burgemeester Bearn Bilker, samen met een aantal raadsleden, leerlingen van Piter Jelles !mpulse uit Kollum in het gemeentehuis. De HAVO-vijf leerlingen houden zich momenteel bezig met het onderwerp ‘Politiek en bestuur’. Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om jongeren te informeren over het lokale bestuur.

 

Burgemeester Bearn Bilker ontving de leerlingen op zijn kamer en sprak onder andere met hen over de rol van een gemeente en de aankomende gemeenteraadsverkiezingen (maart 2014). Hierna kregen de leerlingen een rondleiding door het gemeentehuis en een presentatie over het lokale bestuur van de gemeente in de raadszaal. Vervolgens stond er een uur ‘speeddaten’ met vier raadsleden op het programma. Ter voorbereiding daarop hadden de leerlingen een aantal vragen bedacht, die zij graag wilden stellen aan de raadsleden.

 

Zowel voor het gemeentebestuur als de leerlingen was het een nuttige ochtend. Het informeren en enthousiasmeren van jongeren is een belangrijk aandachtspunt voor gemeenteraad en college van Kollumerland c.a. In de toekomst zijn het immers de jongeren van nu die een bijdrage kunnen leveren aan de (lokale) politiek en het bestuur. 

Foto’s: Speeddaten met raadsleden

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button