HoofdnieuwsRegionaal

Leerlingen Stapstien op bezoek bij Mariën Zathe

KOLLUMERZWAAG – Circa 50 kinderen van groep 4 van basisschool De Stapstien hadden woensdagmorgen een zeer geslaagde educatieve spelletjesochtend bij Zorgboerderij / pensionstal Marien Zathe in Kollumerzwaag. De kinderen maakten er spelenderwijs kennis met diverse dieren zoals kippen, jonge pauwen en paarden. Verder deden ze spelletjes en een quiz, bekeken ze de paardenstallen, werden ze geschminkt in de legertent en plantten ze chrysantjes in de zelfoogsttuin van Mariën Zathe.

De ochtend werd georganiseerd op Zorgboerderij / pensionstal Mariën Zathe. Het is een erkend leerbedrijf voor leerlingen die een opleiding volgen op het gebied van dierverzorging, zorg en groen. Tevens is er plek voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt om werkervaring op te doen. ‘Op de boerderij draait iedereen mee naar vermogen. Door te focussen op ieders kwaliteiten worden mensen in hun kracht gezet’, aldus Ienske Meindertsma van Stichting Mariën Zathe.

Sinds kort heeft Mariën Zathe een zelfoogst(groente)tuin. Door middel van een abonnement kan men zelf voor dagelijks gebruik groente plukken. Je weet dan exact waar je groente vandaan komt en je kunt genieten van lekkere, verse, onbespoten groente, zonder zelf het tuinonderhoud te hoeven doen. De tuin is een educatieve plaats waar je ziet hoe het voedsel ontstaat, van zaadje tot eetbaar gewas. Omdat de mensen voor het oogsten van de groenten door de hele tuin lopen, is de tuin ook een plaats voor ontmoeting met andere leden.

De spelletjesochtend werd georganiseerd door 4 leerlingen van het Nordwin College. De organisatie van de spelletjesmorgen maakte deel uit van het examenprogramma van de vier studenten. De vier leerlingen, Amerens Hoekstra, Naomi van der Laan, Monica Harkema en Wietske Posthuma, zijn alle vier geslaagd.  Ze sloten daarmee het onderdeel dierverzorging af.

Over 2 maanden zijn die chrysantjes groot en de kinderen zijn dan weer welkom om een bos bloemen te komen plukken. Ze hebben alle 50 een tegoedbon gekregen voor een gratis bos chrysanten.

 

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button