HoofdnieuwsRegionaal

Leerlingen van obs Prof. Casimirschool organiseren een “Kuikenfestival”

KOLLUM – Dinsdagmiddag  hebben kinderen van obs Prof Casimir in Kollum een brainstorm gehad over een festival dat ze zelf gaan organiseren op het terrein van Natuurkampeerterrein it Dreamlân in Kollumerpomp. De kinderen leerden het verschil tussen de linker-en rechter hersenhelft, waarom het voor creativiteit van belang is dat deze samenwerken, en wat brainstormen is. Na een leuke oefening om de creativiteit op gang te brengen ging de brainstorm als een speer: er werden wanden vol met ideeën opgeplakt en de kinderen konden er bijna niet meer stoppen! Er zijn heel veel leuke dingen uitgekomen en hier gaan de kinderen de komende weken mee aan de slag om er een spetterend festival van te maken. Dit ‘kuikenfestival’ is onderdeel van het grotere TREKfestival dat eind maart zal plaatsvinden.

In het laatste weekend van maart (28 en 29 maart) zal voor de eerste keer het TREKfestival plaatsvinden. Het TrekFestival brengt een ode aan de Trekvogel. Het Lauwersmeer en de Wadden fungeren immers als foerageergebied voor duizenden trekvogels. Zij zijn het die de rijkdom van het gebied vanuit vogelperspectief waarnemen! TREK zal te beleven zijn rondom het Lauwersmeer (Friesland en Groningen) op 30 festivalplekken. De organisatie van de 30 plekken is in handen van 30 kleine ondernemers in het gebied: B&B’s, minicampings, galerieën, theetuinen, etc.  Op het festival zijn  kunst, cultuur, theater, muziek, sport en streekprodukten te beleven. Meer info op www.trekfestival.nl.

 

It Dreamlân is één van de festivallocaties dat weekend. De Prof. Casimirschool heeft besloten om mee te doen aan het Trekfestival en daarvoor een heus kinderfestival te organiseren op it Dreamlân! Het moet een festival voor en door kinderen worden. De kinderen organiseren het zelf, verzorgen de optredens, ontvangen de gasten en doen de aankleding van het festival. Zij maken dus samen het festival! Alle kinderen die dat leuk vinden kunnen hier aan meedoen. De kinderen leren samenwerken, organiseren en kunnen hun creativiteit ontwikkelen. Alle kinderen kunnen hun talent ontdekken en inzetten!

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button