Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Leerlingen vmbo-tl van het Lauwers College naar Othello

BUITENPOST – Op dinsdag 6 oktober gingen de derdejaars leerlingen van vmbo-tl naar het befaamde Shakespeare- toneelstuk ‘Othello’ in De Lawei in Drachten. Het bezoek aan het theater en de bijbehorende  workshops  Stage fighting, Hiphop moves, Drama en Rijm & Beat op maandag vormden de kick-off voor het vak CKV (culturele en kunstzinnige vorming) dat vmbo-leerlingen vanaf het derde schooljaar volgen.

Ter voorbereiding op het toneelstuk zijn bij Engels lessen gegeven over Shakespeare’s werken, over zijn leven en over zijn invloed op literatuur. Ook hebben leerlingen moodboards gemaakt over Othello.

Het thema van de voorstelling is: wat liefde, verraad en vooroordelen met een mens kunnen doen. Deze uitvoering van Shakespeare’s meesterwerk is een messcherpe remix van klassiek en urban. De klassieker van Shakespeare is bewerkt en geregisseerd door Peter Pluymaekers en gespeeld door een pittige multiculturele cast (o.a. Lucretia van der Vloot en Kenneth Herdigein). In samenwerking met rapper Brainpower zijn de teksten in een unieke hedendaagse vorm gegoten. De fysieke speelstijl, gecombineerd met zang en spraak staat borg voor een energieke voorstelling die eigentijds en toegankelijk is. Al met al een voorstelling die goed bij de leerlingen zal aansluiten.

Leerlingen leren de kneepjes van het stage fighting, ook wel filmvechtkunst genoemd.

Leerling deelt docent (nep)klap uit.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button