HoofdnieuwsRegionaal

Lichtpuntloods ook ontmoetingsplek voor CDA

KOLLUMERZWAAG – De activiteiten van het provinciaal campagneteam CDA waren afgelopen zaterdag zichtbaar in kringloop de Lichtpuntloods in Kollumerzwaag. De Lichtpuntloods heeft naast de verkoop van goederen ook een geheel andere functie, namelijk die van ontmoetingsplek. De Lichtpuntloods is een van de grootste kringloopwinkels van Noord-Nederland. Bezoekers komen uit de wijde omgeving naar waar tweedehands goederen worden ingezameld en verkocht.

Vele CDA’ers wisten de koffie op de ‘stamtafel’ in de Lichtpuntloods al snel te vinden. In Noardeast-Fryslan is de lokale kandidaat mevrouw Attje Meekma (6) uit Sybrandhus. Attje is jarenlang fractievoorzitter van het CDA geweest in de gemeente Dantumadiel en gaat nu voor een periode in de provinciale staten van Fryslan. Attje was onder de indruk van het vele werk dat door al die vrijwilligers wordt gerund. “De locatie is voor velen een ‘Lichtpunt’ voor ontmoeting, een steuntje in de rug, dagbesteding, crisisopvang en een veilige plek om bijeen te komen” Aldus Attje.

Lokale kandidaat Attje Meekma werd omringd door een vertegenwoordiging van de CDA fractie uit de gemeente, waaronder wethouder Esther Hanemaaijer en fractievoorzitter Lieuwe Sytsma. Eerste Kamerlid Joop Atsma uit Surhuisterveen wist ook nog plotseling aan te schuiven bij de koffie. Joop Atsma bracht een bezoek aan de Lichtpuntloods met zijn vrouw Tea Atsma – Van der Schaaf, die overigens zelf ook op de lijst van de Provinciale Staten staat op nummer 31.

Coördinator Feike Kooistra schoof al snel aan om in al zijn enthousiasme te vertellen over het ontstaan en voortbestaan van Stichting Het Lichpunt. Stichting Maatschappelijke Opvang en Ontmoeting Lichtpunt in Kollumerzwaag is een stichting die vanuit christelijke levensovertuiging onderdak en dagbesteding biedt aan mensen die dat nodig hebben. Lichtpunt heeft veel te bieden, namelijk Opvang, Begeleiding, Ontmoeting , Dagbesteding en de Kringloopwinkel Lichtpuntloods in Kollumerzwaag. Gesteund door bijna 200 vrijwilligers die betrokken zijn bij het Lichtpunt, giften van kerken en donateurs, kunnen wij mensen opvangen en begeleiden.

Nadat er een over en weer is gesproken over de toekomst van Stichting Het Lichtpunt en wat de gemeente, de provincie en landelijk CDA hiervoor zou kunnen betekenen, is er nog een rondleiding door de verkooploods geweest, en is de route vervolgd naar de opvang, dagbesteding, kaarsenmakerij en ontmoetingsplek Het Hof van Heden, die allen op een andere locatie in Kollumerzwaag zijn ondergebracht. CDA is het er over eens dat het Lichtpunt een onmisbare positie in de Fryske mienskip heeft verworven. Lichtpunt is het ultieme voorbeeld van Tichtby de minsken en heeft het met haar organisatie en vrijwilligers zeker heel erg Goed voor elkaar! Er heerst een warme sfeer en duidelijk is dat mensen zich op hun gemak voelen. Lichtpuntloods is ook een ontmoetingsplek voor het CDA.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button