HoofdnieuwsRegionaal

Lieke Wielinga van OBS De Mienskip wint voorleeswedstrijd 2014 regio Noordoost Fryslân

KOLLUM –  Woensdagmiddag organiseerde de bibliotheken Noordoost Fryslân de wedstrijd om het voorleeskampioenschap 2014 van de regio Noordoost Fryslan in de Colle in Kollum. Er deden kinderen van 22 basisscholen mee en kwamen uit uit Marrum, Kollum, Wâlterswâld, Feanwâlden,Kollumerzwaag, Buitenpost, Surhuisterveen, Dokkum, Nes Ameland, Boelenslaan, Bornwird, Oudwoude, Twijzel,Burum, Peasens,Holwerd, Ternaard, Schiermonnikoog en Drogeham. De kinderen lazen een gedeelte voor uit een door hun zelf uitgekozen kinderboek.De presentatie van de voorleeswedstrijd werd verzorgd door Sander’s Variété.

Uiteindelijk na lang juryoverleg werd Lieke Wielinga van OBS De Mienskip uit Buitenpost als winnares gekozen en zij gaat naar de provinciale ronde op 8 april in Gorredijk. Tweede  werd Femke van der Meulen van De Oanrin uit Twijzel en gedeeld derde werden Jorrit Hiemstra van Bernwird uit Bornwird en Sigrid de Boer van CBS De Bron uit Dokkum.

De kinderen zijn tijdens een voorleeswedstrijd op school voorleeskampioen geworden en hebben zich vervolgens aangemeld voor de landelijke wedstrijd. In totaal doen er in Fryslân dit jaar 210 kampioenen mee. Zij streden eerst binnen de kwartfinales van de 6 bibliotheekclusters om een plekje in de halve finale.

Vervolgens streden de winnaars van de kwartfinales in de halve finale om een plek in de provinciale ronde op dinsdag 8 april in Theater de Skâns in Gorredijk. De provinciale winnaar vertegenwoordigt Fryslân op de landelijke finale op 21 mei a.s. in Utrecht. De Nationale Voorleesdag is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en SIOB. Deze dag wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.