HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Litouwer gepakt voor 17 woninginbraken

KOLLUM – De politie heeft het onderzoek naar een 28-jarige inbreker uit Litouwen afgerond. De man wordt verdacht van 17 woninginbraken, drie autodiefstallen en zes keer tanken zonder te betalen. Het onderzoek werd uitgevoerd door het woninginbrakenteam van de politie in Fryslân.

Rijden in gestolen auto’s

In de afgelopen zomerperiode werd de Litouwer drie keer aangehouden omdat hij in gestolen auto’s reed. Deze auto’s bleken na onderzoek buit te zijn gemaakt bij woninginbraken in Amersfoort, Bedum en Feanwâlden. Met de gestolen voertuigen werd zes keer getankt zonder daarvoor te betalen, dit gebeurde onder andere in Beilen, Rutten, Staphorst en Ter Aard.

Onderzoek woninginbrakenteam

Na zijn laatste aanhouding op vrijdag 15 augustus werd de voorlopige hechtenis van de verdachte door de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden met 90 dagen verlengd. Dit gaf het woninginbrakenteam voldoende mogelijkheid om gedegen onderzoek te doen naar de 28-jarige man. Door onder andere getuigenverklaringen en sporenonderzoek kon de Litouwer als verdachte worden aangemerkt voor 17 woninginbraken in Kollum, Amersfoort, Dokkum, Winsum, Bedum, Venhuizen, Enschede, Roodeschool en Feanwâlden. Bij drie van deze inbraken werd een autosleutel gestolen. Daarmee stal de 28-jarige man de betreffende auto van de oprit van de woning.

Onderzoek afgerond

Het onderzoek is inmiddels afgerond en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. De 28-jarige zit nog vast. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button