EvenementenHoofdnieuwsRegionaalSport

Loop Clinics 9 maart 2013 in Kollum!

KOLLUM – Start To Run + 5&10KM Loop leeuwarden en Kollumerkatloop clinic in Kollum. Kollum- ”Je hebt je voorgenomen om te gaan sporten, en hardlopen lijkt je wel wat, dan kun je op 9 maart aan de slag in Kollum”. Hardlopen is gezond en het is gemakkelijk in je drukke leven in te passen. Toch ervaren veel beginners dat het lastig is om zelf te starten, want wie neemt zich niet regelmatig voor om weer te gaan lopen en eindigt toch op de bank voor de televisie.

Hardlopen is de meest efficiënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals hoge bloeddruk en overgewicht. Wanneer je driemaal per week 30 minuten gaat hardlopen zal je vlug een uitstekende fitheid ervaren. Meermaals oefenen per week is veel beter dan eenmaal per week een langere afstand lopen. Dertig minuten lopen doet wonderen tegen alle mogelijke vormen van stress. Deze fysieke inspanning geeft een geweldig ontspannend gevoel en geeft je tevens veel energie. Wanneer je de mogelijkheid hebt om ’s morgens te oefenen, zul je versteld staan over de hoeveelheid energie waarover je beschikt. De dag kan niet meer stuk! Start To Run begrijpt dat en helpt een handje met zes hardloop trainingen die iedere beginner over de drempel helpt.

Start To Run is niet alleen sportief, maar ook gezellig en leuk. Wat is er mooier en motiveert beter dan samen werken aan een goede conditie. Start To Run is zowel voor beginners als gevorderden. De trainingen die gegeven gaan worden kunnen door een ieder uitgevoerd worden en duren zes weken, iedere zaterdag te beginnen op 9 maart om 9.30 uur vanaf het Maartensplein bij De Colle aan de Kerkstraat 4 in Kollum. Na zes weken ”Ik wist niet dat ik dit in mij had. Ik kan nu drie kilometer achtereen hardlopen en dat pas na zes weken trainen. Het beste begin van je weekeinde, want na gedane arbeid voel je je fitter, een heerlijk gevoel”,is een veel gehoorde reactie van deelnemers van een voorgaande editie van Start To Run. ”Na de eerste trainingsdag op 10 maart gaan we verder op 16,23,30 maart en op 6 en 13 april. Deze laatste trainingsdag met een drie kilometer testloop zal op een leuke manier worden afgesloten. Na afloop krijgt dan iedereen een functioneel hardloop shirt. Opgeven gaat via: www.starttorun.nl.

Tevens start er op 9 maart de clinic 5 & 10 KM voor Loop Leeuwarden met het eindoel op 2 juni 2013! Om goed voorbereid aan de start te verschijnen, begin je nu alvast met trainen voor Loop Leeuwarden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar er zijn meer redenen waarom je dit jaar wel warm moet lopen voor deze prachtige stadsloop. Loop Leeuwarden is het grootste jaarlijkse loopevenement van Friesland. Iedereen kan mee doen en er zijn 3 hardloopafstanden op 2 juni. Voor de clinic kun je je opgeven voor 5 of 10 kilometer. Deze 7de editie van Loop Leeuwarden is op zondag 2 juni en deze clinic zal bestaan uit 12 trainingen. Inschrijven hiervoor gaat via: www.loopleeuwarden.nl

Voor de tweede maal wordt er een clinic gegeven voor de Kollumerkat Loop. Voel de wind door je haar, de frisse lucht, de grond onder je voeten en het gevoel van vrijheid: maak het  mee tijdens de 7-weekse clinic voor de Kollumer Katloop. De clinic dagen zijn op de zaterdag. De 7 trainingen die gegeven gaan worden kunnen door een ieder uitgevoerd worden en worden gegeven door een gediplomeerd ervaren trainer. Iedere zaterdag te beginnen om 9.30 uur vanaf het Maartensplein bij De Colle aan de Kerkstraat 4 in Kollum. Je kunt bij deze clinic kiezen voor de korte of lange afstand! Op de eerste zaterdag 9 maart zal het ontvangst in de Colle zijn om tekst en uitleg te krijgen over clinic en de trainingen en eventueel voor de mogelijkheid tot een extra door de weekse training. Hierna gaan we door op 16,23,30 maart en 6,13 & 20 april. Inschrijven gaat via: [email protected]  of [email protected]

Voor eventuele verdere vragen kunt u bellen met 0511452932 & 0623505207 of via e-mail: [email protected]

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button