HoofdnieuwsRegionaalSport

Loopgroep Kollum weer van start met hardloopclinics

KOLLUM – Zaterdagmorgen met twijfelachtig weer, verzamelde zich een groep fanatieke hardlopers bij de Colle in Kollum. Reden hiervan is het starten van 3 verschillende hardloop clinics, Start To Run, Loop Leeuwarden 5&10KM en de Kollumer Katloop.

Na ontvangst in de Colle beginnen de trainers van Loopgroep Kollum met het uitleg over de trainingen en de schema’s. Hierna begint de test training, het doel van deze test is ieder op eigen niveau in te delen in een trainingsgroep, zodat men op een verantwoorde wijze aan de training kan beginnen. Waarom eigenlijk hardlopen. Het is gezond, alles in je lichaam doet mee en bovendien werkt het ontspannend.

Wij geven dat extra zetje via onze goed doordachte trainingsaanpak want, iedereen is er van overtuigd dat regelmatig bewegen goed is.Maar wat is hardlopen eigenlijk? Rond en tijdens de training wordt hier veel over gesproken en er wordt gelet op techniek, houding en loopstijl. Loopt men soepel genoeg? Hoe kan ik de atleet meer uit mijn training laten halen? Is het een sprinter of duurloper? Heeft de atleet talent? Al deze benoemde facetten spelen een rol om een totaal plaatje te krijgen. Kortom …het gaat om een goed gedoseerde training en een juiste trainingsopbouw, om je einddoel te bereiken daar, hebben wij de formule voor ontwikkeld. De komende weken zal er in en rond Kollum veel getraind worden op de zaterdagen maar, er wordt ook de mogelijkheid geboden om op een door de weekse avond gezamelijk een training te gaan afronden. Over een paar weken zullen de eerste resultaten te zien zijn.

Foto’s Fokke Jongsma

Dit kan u ook interesseren

Eén reactie

  1. Afgelopen zaterdag weer begonnen met een prachtige groep deelnemers. Jammer dat het weer een grote omslag maakte. Dit maakte de deelnemers niet uit want de foto’s spreken voor zich, het plezier straakde ervan af,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button