OndernemendRegionaal

Luimstra wint Ondernemersprijs Achtkarspelen 2016

BUITENPOST – Luimstra loon-, grondverzet- en transportbedrijf uit Surhuizum heeft de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2016 gewonnen. Woensdagavond 23 november kregen Bert en Alida Luimstra in Harkema de wisselbeker en een prachtig kunstwerk overhandigd door juryvoorzitter Joop Atsma. Naast het familiebedrijf Luimstra waren Europrovyl kunststof kozijnen uit Augustinusga en Thijs Zwart tap- en evenementenservice uit Surhuisterveen genomineerd.

De drie genomineerde bedrijven voor de Ondernemersprijs Achtkarspelen zijn de afgelopen weken door de jury bezocht. Dit jaar letten de juryleden onder andere op werkgelegenheid, duurzame personeelsinzet en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Winnaar Luimstra loon-, grondverzet- en transportbedrijf is van alle markten thuis en is vooral bekend van grondverzet en mesttransport. Het familiebedrijf is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een volwassen onderneming met 25 vakbekwame en gemotiveerde personeelsleden en beschikt over een groot machinepark.

Familiebedrijf

“Bij Luimstra geldt: een man een man, een woord een woord. Met keihard werken is een mooi bedrijf opgebouwd. Ze staan dag en nacht klaar voor hun klanten”, aldus juryvoorzitter Joop Atsma. Het kapitaalintensieve bedrijf, dat zowel nationaal als internationaal actief is, speelt volgens Atsma goed in op steeds wijzigende wet- en regelgeving en onderscheidt zich door goed om te gaan met het lastige mestdossier. “Luimstra zet zich in voor kwalitatieve werkgelegenheid, wil mensen uit de omgeving in vaste dienst houden en neemt medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan. Daarnaast is de inzet om te komen tot goede mestverwerking ook van groot belang, juist in deze tijd van druk op de agrarische markt. Tot slot is in de eindoverweging meegenomen dat het familiebedrijf zich altijd innovatief heeft blijven ontwikkelen aan veranderingen en kansen in de markt. Daarnaast is er oog voor de omgeving in de vorm van sponsoring.”

Europrovyl

Europrovyl kunststof kozijnen bestaat al sinds 1970 en telt 125 medewerkers. Het bedrijf is het laatste anderhalf jaar sterk gegroeid en is een van de grootste fabrikanten van kunststof kozijnen in Nederland. De innovatieve gevelspecialist assembleert dagelijks gemiddeld 150 kozijnen. Van productie tot en met montage levert Europrovyl kwaliteit en oplossingen voor de professionele markt. De nadruk ligt op innovatie en het meedenken met ketenpartners.

Thijs Zwart

Thijs Zwart tap- en evenementenservice is een bekende en betrouwbare naam in de horeca in Noord-Nederland. In samenwerking met de grote brouwerijen onderhoudt het bedrijf tapinstallaties in het Noorden en verhuurt deze installaties en alle overige horecabenodigdheden voor evenementen. Thijs Zwart heeft in het laagseizoen 15 mensen in vaste dienst en huurt in de zomermaanden flexibele krachten in. Het bedrijf is in korte tijd van een eenmanszaak in Harkema uitgegroeid tot een volwaardige onderneming met verschillende loodsen en een groot wagenpark op bedrijventerrein Lauwerskwartier in Surhuisterveen.

Prijsuitreiking

De juryvoorzitter gaf veel complimenten aan alle drie de bedrijven. Het was een moeilijke afweging voor de jury een winnaar aan te wijzen, omdat de drie bedrijven stuk voor stuk uniek zijn. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de najaarsbijeenkomst Arbeidsmarkt en Onderwijs in café De Klok in Harkema, georganiseerd door de gemeente Achtkarspelen, ondernemersvereniging ABC en het onderwijs. De jury van de Ondernemersprijs 2016 bestond uit Joop Atsma, lid van de Eerste Kamer, Harjan Bruining, wethouder Economische Zaken van Achtkarspelen, Tom de Boer, manager Groot Zakelijk, Rabobank Drachten Friesland Oost, Paul Loonstra, zelfstandig communicatieadviseur en directeur Douwe Jan Boersma van Health2Work, winnaar van 2015.

Foto: Binne Louw Katsma

Op de foto Bert en Alida Luimstra

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button