HoofdnieuwsRegionaal

De Maand van het Friese Boek 13 september – 13 oktober

DOKKUM – Tresoar organiseert weer “ DE MOANNE FAN IT FRYSKE BOEK”.In deze periode is er weer een ruim aanbod aan activiteiten. Het begint op vrijdag 13 september met het Fries Boekenfeest in Tresoar met o.a. de presentatie van het eerste exemplaar van het Kadoboek 2013 “Djipte” van Atte Jongstra en het Aksjeboek “Foarstelling” van Caja Cazemier en de bekendmaking van de winnaar van de Gysbert Japicxpriis. Een avond voor iedereen die zich betrokken voelt bij de boekenwereld in Fryslân. En natuurlijk ook een avond met diverse interessante literaire verrassingen.

Maar het blijft niet alleen bij deze opening. De hele maand bruist het van literaire activiteiten. In samenwerking met de uitgeverijen, boekhandels, bibliotheken, schrijvers, muzikanten en andere organisaties zijn er  diverse boekpresentaties, literair/muzikale optredens,  een reisactie en een aantal verrassingsactiviteiten.

En natuurlijk is het “Kadoboek” de hele maand gratis in de boekhandel bij aankoop van Friese boeken.

Het “Aksjeboek” kost € 4,95 bij aankoop van een fries boek.

Voor meer informatie over alle activiteiten ook bij u in de buurt  www.moannefanitfryskeboek.nl

 

Activiteit in Dokkum

Op de avond van donderdag 26 september organiseert de Bibliotheek samen met Tresoar en It Fryske Boek een Fryske Jûn in Dokkum. Gasten van deze avond zijn:

Hilda Talsma, schrijfster van een trilogie: Twadde hûd, Flammen en deel 3 verschijnt in september. In deze boeken wordt het dorpsleven op een ruige en realistische manier beschreven. Haar boeken zijn door haar directe en humoristische manier van schrijven, meeslepend om te lezen.

Matty de Vries, zij is beeldend kunstenaar en schrijft boeken. Haar laatst verschenen bundel heet WAKKERweromsjen, waarin zij terugkijkt naar vroeger. Ze laat ook enkele voorbeelden van haar kunstwerken zien en vertelt daarover.

Foeke van Bruggen. Deze Friese zanger, ook wel bekend als de solexman, is zoals hijzelf zegt: een beetje gek, soms heel lief en altijd hemzelf. Speelt eigen nummers over meisjes, dieren en alles wat hij tegenkomt als hij  op pad is met zijn solex. Als hij speelt kun je lachen.

 

Deze Fryske Jûn is één van de vele activiteiten die Tresoar en It Fryske Boek organiseren tijdens de Moanne fan it Fryske Boek. Nadere gegevens over de avond:

 

Fryske Jûn ‘Blik op it libben’

Plaats                :Bibliotheek Dokkum

Datum               : donderdag 26 september

Aanvang           : 20.00 uur (met een inloop vanaf 19.30 uur)

Entree               : €3,50 voor bibliotheek- en Kriteleden

: €7,00 voor niet-leden

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button