Buiten regioRegionaal

Hart&Vaatcafé in ziekenhuis Nij Smellinghe: ‘Een hartinfarct, hoe nu verder’

DRACHTEN – Na een succesvolle editie eerder dit jaar, organiseert ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten op maandagavond 28 november 2016 opnieuw een Hart&Vaatcafé. Dit in samenwerking met De Hart&Vaatgroep. Het onderwerp is deze keer: Een hartinfarct, hoe nu verder? De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die een hartinfarct hebben gehad en hun familie en naasten.

“Het krijgen van een hartinfarct is heel ingrijpend. Zowel voor de patiënt als voor zijn of haar omgeving.  Daarom gaat het Hart&Vaatcafé op 28 november over het leven na een hartinfarct”, aldus physician assistant Cardiologie Sisca Reinders.

Behandeling, revalideren en doelen stellen
Hoe ga je in het dagelijks leven om met de gevolgen van een hartinfarct? En wat houden de behandeling en het hartrevalidatietraject in?

Cardioloog Bas Dijkstra en hartrevalidatieverpleegkundige Mirjam van Aalsum gaan hierover uitgebreid vertellen. Ook geven ze advies over het stellen van doelen om de mogelijke impact op het leven en het dagelijks functioneren te verkleinen. Een patiënt van Nij Smellinghe is aanwezig om zijn of haar persoonlijke verhaal te delen over hoe hij/zij het hartinfarct en het leven daarna beleeft.

Na de pauze is er een panelsessie met de cardioloog, hartrevalidatieverpleegkundige en de patiënt. Het publiek heeft dan de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers.

Laagdrempelig en breed geïnformeerd
“De kracht van het Hart&Vaatcafé is dat zowel deskundigen als ervaringsdeskundigen aan het woord komen. Hierdoor worden bezoekers op een laagdrempelige manier heel breed geïnformeerd. Er is daarnaast voldoende ruimte voor het beantwoorden van vragen uit het publiek”, aldus Jeanette Stamps, regioconsulent van De Hart&Vaatgroep.

Meld u nu aan!
Het Hart&Vaatcafé vindt plaats op maandag 28 november 2016, van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Het café wordt gehouden in ziekenhuis Nij Smellinghe (Compagnonsplein 1, Drachten).

De toegang is gratis. Het is wel nodig om u aan te melden. Dit kan vanaf maandag 17 oktober via www.nijsmellinghe.nl/hartenvaatcafe. U ontvangt van ons een bevestigingsmail. Dit is tevens uw entreebewijs. Bij vragen kunt u mailen naar [email protected].

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button