HoofdnieuwsRegionaalSport

Maartenruiters sterk vertegenwoordigd op Friese Kampioenschappen dressuur en springen

KOLLUM – Van donderdag 8 augustus t/m zaterdag 10 augustus worden in Harich weer de Friese kampioenschappen Outdoor dressuur en springen in alle klassen verreden. De Maartenruiters zijn dit jaar sterk vertegenwoordigd.

Dressuur:

Pony’s: Bij de E-pony´s starten Lutske Wiersma en Anna Tjitske Wienia, beiden met hun E-pony´s. Lutske gaat de strijd aan in de klasse B met Bente, en Anna Tjitske in de L1 met haar Valenca.

Paarden: Bij de paarden start Jitske Pijnacker in de B met Diaviola. Aleida Elzinga en Renate Reitsma starten in de L1. Aleida met haar C’est La Vie en Renate met Equus Aurelius.

In de klasse M1 starten Harmina Holwerda (met Annette P.J., Martine Nienhuis met Bon-Bon N. en Sieta Wiersma met Tineke.

Bodien Grijpstra strijdt in de Z1 met haar Renskje Bv om het kampioenschap.

Tot slot starten in de klasse ZZLicht drie Maartenruiters:Harmina Holwerda met Petrus P.J., Anneke Elgersma met Tignanello en Ytsje de Vries met haar Wanida Rose (zie foto). Degenen die door mogen naar de finale rijden een kür op muziek.

Springen

Pony’s: Anne Lieke Terpstra springt met haar paard Akasha in de B. Lutske Wiersma wederom met Bente in de M.

Paarden: Paula de Jong doet maar liefst met 3 paarden mee in de L: VdV’s Be Tender, Kniely-hof’s Grand Coeur en VdV’s Cocu. Johannes Pijnacker zal starten met Bojangles en Alies Pijnacker met Thatcher Benji. Hylke de Jong doet met 2 paarden mee in de L, namelijk Osseweide’s Toni en Demilante Ylr. Johannes Pijnacker strijdt in de M met Akyra om het kampioenschap. En tot slot zien we Tiemen de Jong in de klasse Z op Osseweide’s Cairo Es.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button