112HoofdnieuwsRegionaal

Man (28) in Kollum negeert stopteken en vlucht weiland in

KOLLUM – Na een paar biertjes kan het gebeuren dat je jezelf overschat, of dat je de politie onderschat, dat is maar net hoe je het bekijkt. Het gebrek aan inschattingsvermogen resulteerde voor een 28-jarige inwoner van de gemeente Noardeast-Fryslân woensdagavond in ieder geval in een boete van €420,-.

De man rende bij de Willem Loréweg in Kollum vol overgave een weiland in, maar de wijkagent die hem op de hielen zat, rende harder en wist hem te achterhalen. Even eerder probeerde de man in Kollum nog zonder succes met zijn auto aan een achtervolgende politieauto te ontkomen door hard weg te rijden nadat hij in zijn spiegel had gezien dat de politie was gekeerd en achter hem aan reed. De politieauto kwam snel dichterbij en tijdens de kortstondige achtervolging bleek de plaatselijke bekendheid van de man te kort te schieten. Hij reed een doodlopende weg in en ging te voet verder.

De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, blies tijdens de ademanalyse geen strafbare hoeveelheid. Met 155 μg/l zat hij onder de grens van wat voor een gevorderde bestuurder strafbaar is. Of de alcohol al uit deels zijn lichaam was, of dat hij toch minder had gedronken dan hij zelf dacht dat hij had gedronken, blijft in het midden. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button