HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Man aangehouden bezit illegaal vuurwerk

DE WESTEREEN – De politie heeft dinsdagmiddag in een woning in De Westereen een 51-jarige man aangehouden op verdenking van handel en bezit van illegaal vuurwerk. De verdachte handelt ook in legaal vuurwerk. De politie kwam de man op het spoor via anonieme tips. In de woning werd 40 kilogram verboden vuurwerk aangetroffen.

Het vuurwerk is door de politie in beslag genomen. De verdachte werd door de agenten aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt. Het bezit en handel van illegaal vuurwerk is verboden in verband met de gevaarzetting.

Meld verdachte situaties

De opslag van illegaal vuurwerk levert vaak levensgevaarlijke situaties op. Ziet u ook veel ‘verkeer’ in en rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt? Treft u in een woning opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan? Bel dan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Goedgekeurd vuurwerk

Dit vuurwerk is te herkennen aan het Europese CE-goedkeuringskenmerk, met de vermelding op de verpakking Klasse II. Er moet volgens de Nederlandsewetgeving een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing per soort vuurwerk aanwezig zijn.

Controle

Tijdens de verkoopdagen op 29, 30 en 31 december zal langs de gehele noordelijke Nederlands-Duitse grens gecontroleerd op de invoer van vuurwerk. Er mag slechts 25 kilo goedgekeurd vuurwerk per vervoermiddel vervoerd worden.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button