HoofdnieuwsPolitie BerichtenRegionaal

Man aangehouden voor hennepteelt in Dokkum

DOKKUM – De politie heeft maandagmorgen op de Uithof een 44-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van hennepteelt en voor het in bezit hebben van 900 gram hennep. De agenten hadden via een anonieme tip informatie gekregen dat een hennepkwekerij zou bevinden in een loods.

In de loods werden restanten van een hennepkwekerij met de benodigde apparatuur aangetroffen. De verdachte werd na onderzoek in zijn woning aangehouden. De man bezat twee auto die in het kader van wederrechtelijk verkregen voordeel door de agenten in beslag zijn genomen. De elektriciteit bleek illegaal te zijn afgenomen. Ook de elektrische apparatuur zoals armaturen, tijdschakelaars transformatoren werden in beslag genomen. E verdachte is overgebracht naar het politiebureau waar hij werd verhoord. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanpak hennepteelt in Fryslân

Politie Fryslân pakt hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen de eigendommen in beslag worden genomen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button