112HoofdnieuwsRegionaal

Man op sokken vlucht voor politie in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN – Een 32-jarige man is donderdagochtend door een ondersteuningsgroep van de politie van bed gelicht in een woning in de Gemeente Westerkwartier. De man wist afgelopen zomer in Surhuisterveen aan zijn aanhouding te ontkomen door op stokken te vluchten.

Na een achtervolging, die volgde op een routinecontrole, trof de politie een leeg voertuig aan. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder gezocht werd voor een openstaande schadevergoedingsmaatregel en een gevangenisstraf. Om zich snel uit de voeten te kunnen maken, had hij zijn klompen achtergelaten. De man had geen bekende woon- of verblijfplaats en bleef spoorloos.

In de afgelopen weken werd er door de politie van basisteam Noordoost-Fryslân en het team Coördinatie Executietaken Noord-Nederland opnieuw onderzoek gedaan, wat resulteerde in de verblijfplaats.

De man is in de vroege ochtend aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Leeuwarden. Hij moet in eerste instantie 20 dagen zitten, dit kan verlengd worden naar 184 dagen als hij de openstaande bedragen niet kan betalen. De klompen worden eerdaags weer keurig aan zijn (cel)deur afgeleverd door de politie.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button