112Buiten regioHoofdnieuwsPolitie Berichten

Man schiet met alarmpistool bij ruzie

KOOTSTERTILLE – De politie heeft een 34-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden voor een ruzie aan de Menno van Coehoornstraat.

Bij de politie kwamen maandagavond meerdere meldingen binnen over een ruzie op de Menno van Coehoornstraat. Bij deze ruzie zouden ook knallen gehoord zijn.

Door de politie is een onderzoek gestart. Hieruit werd duidelijk dat er twee mannen bij een woning waren binnengedrongen en dat hierbij een ruit was gesneuveld. Hierbij werd mogelijk gebruik gemaakt van een alarmpistool. Het bleek dat ze bij de verkeerde woning naar binnen waren gegaan. De aanleiding lijkt een eerdere ruzie van een aantal weken geleden te zijn. Beide mannen vonden niet de woning van de persoon waarmee ze ruzie hadden gehad, maar wel zijn geparkeerde auto verderop in de straat. Met hun auto zijn ze meerdere malen tegen de geparkeerde auto aangereden. De eigenaar van deze auto hoorde lawaai en kwam naar buiten. Hij probeerde de bestuurder uit zijn auto te trekken. De bijrijder heeft hierop met het alarmpistool geschoten. Daarna konden beide verdachten met hun auto wegvluchten.

Aan de Willem Lodewijkstraat werd de auto aangetroffen waarmee de verdachten waren weggereden. De auto in beslag genomen. Door de forensische opsporing werden verder sporen veilig gesteld op de Menno van Coehoornstraat. Van de twee bewoners uit Kootstertille zijn aangiftes opgenomen van mishandeling, bedreiging en vernieling.

De 34-jarige verdachte is in Leeuwarden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij zal in de loop van de dag gehoord gaan worden. Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

Foto’s De Vries Media

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button