112HoofdnieuwsRegionaal

Man uit Twijzelerheide aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol

PEIZE/DRACHTSTERCOMPAGNIE – De politie heeft woensdagavond op De Skieding bij Drachtstercompagnie een 62-jarige automobilist uit Twijzelerheide aangehouden wegens verlaten plaats ongeval en het rijden onder invloed van alcohol.

Om 18.30 uur eerder die avond kreeg de politie in Drenthe een melding dat er een auto een eenzijdige aanrijding had gehad op een rotonde bij Peize. De auto had daarbij meerdere verkeersborden omvergereden. De auto raakte hierdoor aan de voorzijde zwaar beschadigd. Bij de rotonde bleef een kentekenplaat achter van de beschadigde auto.

Later op de avond werd de auto aangetroffen op De Skieding bij Drachtertercompagnie. De automobilist werd daar aangehouden omdat hij een plaats van ongeval had verlaten. De man was onder invloed van alcohol.

Op het politiebureau in Drachten weigerde de man alle verdere medewerking waarop zijn rijbewijs meteen is ingevorderd. De auto is afgesleept door een bergingsbedrijf. De provincie Drenthe heeft aangifte gedaan van het schade aan de verkeersborden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

Foto: Geurt P. Maassen van den Brink

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button