HoofdnieuwsRegionaal

Marco Keizer op kandidatenlijst Pvda Fryslan

AKKRUM – Zaterdag 13 december verzamelden alle afdelingen van PvdA Fryslân zich in Akkrum om definitief het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten en het Wetterskip samen te stellen. Ondanks een aantal verschuivingen ten opzichte van de concept-kandidatenlijst wist Marco Keizer (25, Triemen) zijn plaats op plek 11 van de lijst te behouden. Als hoogste jongere kandidaat genoot hij hiervoor brede steun vanuit de zaal, die het aangaf het belangrijk te vinden dat er op de lijst ook ruimte is voor nieuwe mensen en jongeren.

Het verkiezingsprogramma van PvdA Fryslân bruist van openheid, verbinding en ambititie. De afgelopen Statenperiode heeft de Partij van de Arbeid in Fryslân successen behaald door bijvoorbeeld een zeer grote rol te spelen in het binnenhalen van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad 2018 en met haar initiatieven voor ‘Wurkje foar Fryslân’  en ‘Talint foar Fryslân’, waarmee (jonge) mensen aan een baan zijn geholpen.

De komende vier jaar wil PvdA Fryslân dit verder uitbouwen. Zij wil bijvoorbeeld met ‘Wurkje foar Fryslân 2.0’ 10.000 banen creëren. Ook wil zij innovatief ondernemerschap stimuleren. Daarnaast wil ze verbindingen leggen tussen scholen en het bedrijfsleven, met het oog op leer-werktrajecten voor leerlingen, te beginnen in Kollum en Dokkum. Naast mensen en werk vormen duurzaamheid en de omgeving belangrijke speerpunten uit het programma. De partij wil gemeenschapszin bevorderen, er voor zorgen dat de provincie in 2025 voor 50% zelfvoorzienend is in haar energiebehoefte en vanuit sociaal-democratische waarden blijven opkomen voor de inwoners van Fryslân. Op dit moment is de partij de grootste in Fryslân en ze heeft er alle vertrouwen in dat ze dat blijft. ‘Ja!’ is het motto. Ja! Foar Fryslân en Ja! Foar PvdA Fryslân.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button