HoofdnieuwsRegionaal

Margreet van der Molen lijsttrekker ChristenUnie Kollumerland

KOLLUM – Margreet van der Molen-Jonker uit Westergeest is lijsttrekker van de ChristenUnie Kollumerland c.a. voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Tweede op de lijst is Klaas de Jager (Kollum), gevolgd door Jan Dekkema (Kollum). De ChristenUnie gaat de verkiezingen in met de slogan “Geloof in Kollumerland”.

Op de vierde plaats staat de huidige fractievoorzitter Douwe Keegstra. Vanwege drukke werkzaamheden op zijn werk Vanwege drukke werkzaamheden als projectleider bij een andere Friese gemeente kiest hij er voor om het even iets rustiger aan te doen. Opvallende nieuwkomer op de lijst is de 19-jarige Warna de Jager uit Kollum. Zij studeert Detailhandel en Retail aan het ROC Menso Alting in Groningen. De vijfde plaats op de lijst wordt bezet door Aukje Leistra uit Burum.

Margreet van der Molen was in de afgelopen periode al raadslid voor de ChristenUnie in Kollumerland c.a.. Ze runt een Bed & Brochje in Westergeest en is verder werkzaam als beleidsmedewerker van de Provinciale Statenfractie van de ChristenUnie.

Klaas de Jager maakte tijdens de laatste raadsperiode al enige maanden deel uit van de gemeenteraad van Kollumerland c.a. tijdens ziekte van Keegstra. De Jager werkt als hoofd inkoper en logistiek bij Van der Heide Groep in Kollum. Jan Dekkema is hoofd Personeels- en salarisadministratie Zorgpartners Friesland.

De ChristenUnie focust in de komende verkiezingscampagne op vijf thema’s namelijk duurzaam rentmeesterschap, leefbare kernen, zorgzame samenleving, versterken van lokale economie en toerisme.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button