HoofdnieuwsRegionaalSport

Marianne Vos en Lars v/d Haar oppermachtig in Centrumcross

SURHUISTERVEEN – In haar regenboogtrui reed Marianne Vos voor de vierde keer in haar loopbaan naar de overwinning in de Centrumcross. De 26-jarige regerend wereldkampioene deed dat met overmacht. In de aanloop naar de komende kampioenschappen, eerst de Nederlandse titelstrijd in Gieten en daarna de strijd om het wereldkampioenschap in Hoogerheide paste deze wedstrijd uitstekend in haar schema. “ Het was vooral op de loopstukken echt afzien, maar dat is goed voor de opbouw”,  zo keek zij terug op haar optreden.

De Brabantse, die het crossen sinds kort weer oppakte na een rustperiode van zo’n kleine twee maanden, begint steeds beter in vorm te komen.  Vanaf  de start  trok zij het initiatief  naar zich toe.  De eerste ronde kon alleen Yara Kastelijn haar volgen. Met de rest was bij de eerste doorkomst al een gat geslagen.  In de tweede ronde schudde zij ook Kastelijn van zich af.  Met een voorsprong van 1.34 minuut passeerde zij uiteindelijk de finish.  Achter  de verrassend sterke Yara Kastelijn reed Lucinda Brand naar de derde plaats. Zij moest het in de sprint afleggen tegen Kastelijn.

De uitslag:

1.Marianne Vos, Meeuwen; 2. Yara Kastelijn, Neerkant; 3. Lucinda Brand, Rotterdam; 4. Ellen van Loy, Belgie; 5. Anna van der Breggen, Hasselt; 6. Lizzy Witlox, Eindhoven; 7. Asa Erlandsson, Zweden; 8. Bianca van den Hoek, Bussum; 9. Reza Hormes-Ravenstijn, Wijchen; 10. Ilona Meter, Hattem;

 

Ook in Surhuisterveen etaleerde Lars van der Haar zijn grote vorm. De Nederlandse kampioen toonde zich ook in de modder oppermachtig. Nadat Thijs van Amerongen en wereldkampioen bij de beloften Mike Teunissen Van der Haar in de eerste ronden nog aardig konden bijbenen werd het vervolgens een one-man-show. De wereldtopper uit  Woudenberg finishte met een voorsprong van tien seconden als eerste voor Thijs van Amerongen met daarachter op de derde stek Mike Teunissen. Eerste buitenlander was de Belg Bart Aernouts die zich als vierde klasseerde.

De uitslag:1. Lars van der Haar 2. Thijs van Amerongen 3. Mike Teunissen 4. Bart Aernouts 5. Twan van den Brand 6. Gert-Jan Bosman 7. Kenneth van Compernolle 8. Eddy van IJzendoorn 9. Simon Zahner 10. Patrick  van Leeuwen.

 

Eigen foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button