HoofdnieuwsRegionaalSport

Marije Westra 2de bij de districtskampioenschappen -12 judo in Scheemda

SCHEEMDA – De judoka’s van Judoclub Kollum waren vandaag anders dan anders, het ging vandaag echt ergens om. Gerard Hoekstra bijvoorbeeld moest zich bij de eerste vier plaatsen om naar het NK -15 te gaan. Hij ging goed van start en was heel goed bezig, Gerard steeg boven zichzelf uit, super gedaan jongen!

Jammer genoeg werd hij net 6de, super! Marco Hoekstra was met zijn  35 kg eigenlijk te licht voor zijn poule, Marco probeerde alles, en deed het na behoren goed. In zijn partijen hield hij zich goed staande, alleen de laatste partij was teveel, maar Marco het komt goed, echt wel! Marije Westra had vandaag maar een doel: Bij de eerste vier te komen, maar ja dat gaat niet zomaar, je moet er wel wat voor doen.

En ze begon goed, heel goed, ze hield het vol, en haar doel was bereikt. O wat was dit super, zo’n judoka die alleen dit voor ogen had, en het dan ook nog zo waar maakt, tja, dat maakt even een kleine traan los, voor zowel judoka als coach! Nu haar doel was bereikt moesten we nog wel verder in de finalepartijen.

De laatste tijd waren de meeste partijen tegen Ellis Lubbers voor Marije, alleen vandaag was Marije nog zo blij van het plaatsen en kwam deze wedstrijd net iets te vroeg. In haar partij tegen Amanda Lich was ze weer heer en meester, en ja hoor, ze werd keurig, heel keurig 2e, super meid! Deze plaatsing houdt in dat ze vanaf Maart naar de talenttrainingen van het district mag. Klasse! Het was mooi judo wat ze vandaag lieten zien, zowel Gerard als Marije, echt super gedaan!

 

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button