Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Marion Pauw schrijft Moordspel Bibliotheken

LEEUWARDEN– Bekende thrillerschrijfster Marion Pauw schrijft de derde editie van het moordspel. Het Moordspel, bedacht door de Friese Bibliotheken, gaat dit jaar landelijk. Dit betekent alle bibliotheken het concept over kunnen nemen en heel Nederland mee kan doen. Het Moordspel start op vrijdag 30 mei.

Het Moordspel is een wedstrijd waarbij een spannend verhaal, een klassieke ‘whodunit’, in delen online gepubliceerd wordt. Deelnemers kunnen meelezen en raden wie de moordenaar is. Het spel begint op 30 mei en duurt t/m 30 juni. De spannende thriller vormt de basis van het spel.

Het spel
Het Moordspel duurt in totaal 4 weken. Om de paar dagen wordt een deel van het verhaal online gezet op facebook.com/bibliotheekfryslan en www.hetmoordspel.nl. In totaal zijn er 7 delen. Iedereen kan meedoen, hints oplossen en stemmen op wie het gedaan heeft. Op woensdag 28 mei staat de proloog al online en kunnen deelnemers kennismaken met de personages. Op vrijdag 30 mei wordt deel 1 online gezet en begint het moordspel echt. De deelnemers krijgen daarnaast hints die helpen om de moord op te lossen. Raad wie de dader is en maak kans op mooie prijzen!

Maand van het Spannende boek
Het moordspel wordt georganiseerd in het kader van juni – de Maand van het Spannende Boek. Door het verhaal online te publiceren willen de Bibliotheken een breed publiek op een verrassende en interactieve manier laten ervaren dat (digitaal) lezen spannend en leuk is.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button