EvenementenHoofdnieuws

Masquerade Theater speelt Non-Aktief in de Regio

VEENKLOOSTER/GERKESKLOOSTER/SCHIERMONNIKOOG – Masquerade Theater uit Kollumerzwaag viert dit jaar hun vijfjarig jubileum, met de voorstelling Non-Aktief. Met het oog op het feestelijke jaar 2018 krijgt iedereen de kans om het oudste stukje cultuur, iepenloftspul, wat er in Friesland is te beleven. Non-Aktief speelt in op de geschiedenis van Fryslân en haar kloosters. In veel Friese dorpen stond vroeger een klooster.

Het stuk is gebaseerd op waargebeurde gegevens van het klooster in Veenklooster. De feiten uit de geschiedenis worden gecombineerd met de humor en Masquerade magie. ‘Mons Oliveta’, ook wel Olijfberg genoemd, is een gemend klooster. De monniken en nonnen leven er samen. Dit gaat lang niet altijd goed. Van hogere hand is besloten dat het klooster dicht moet. De monniken bedenken daarom allerlei plannen om het klooster te redden. Het idee van een ‘maagdenroof’ komt ook voorbij. Wat houdt dit in en hoe loopt dit af? Daar kom je achter tijdens de voorstelling! Het belooft een waar spektakel te worden waar nog lang over gesproken zal worden. Het zal een muzikaal feest worden met maar liefst 13 liedjes. Voornamelijk zelf geschreven, maar ook een paar nummers compleet anders dan verwacht.

Deze bijzondere jubileumvoorstelling zal ten tonele gebracht worden in het weekeind van 29 & 30 juni (1 juli succes/ slechtweer optie) en 6 & 7 juli (8 juli succes/ slechtweer optie) op de Brink in Veenklooster. Aanvang 19,30 uur

Ook spelen wij 14 juli een voorstelling op Schiermonnikoog en op 1 september in Gerkesklooster. Voor info kijk op Masquerade Theater.nl Bij alle voorstellingen zijn geen entreeprijzen, maar na de voorstelling gaan we rond met de pong en kan men doneren wat men zelf wil.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button