HoofdnieuwsRegionaalSport

Medaille regen Wardy Kollum

KOLLUM – Afgelopen zaterdag was het een thuiswedstrijd voor de meisjes van niveau 11 en 12 van Wardy. Dit was de tweede plaatsingswedstrijd, beide wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en daaruit blijkt wie er door mogen naar het FK. Als eerste mochten Aïsha Roskammer, Sanne Hiemstra en Fenna Bouma bij de instap niveau 12 hun oefeningen laten zien. In dit grote deelnemersveld van 35 deelneemsters werd Sanne keurig 12e en op de voet gevolgd door Fenna die 14e werd. Aïsha liet prachtige oefeningen zien en dat werd beloont met een medaille voor de 5e plaats.

In dezelfde ronde mocht ook Myrthe Bouma bij de 6-7 jarigen haar oefeningen laten zien. Zij maakte een paar kleine foutjes waardoor zij dan ook eindigde op een toch nog knappe 6e plaats. Ook Ashley Bergsma liet vandaag weer haar kunnen tonen. Ondanks een val van de brug werd zij knap 2e. Gemiddeld over 2 wedstrijden staat zij eerste en heeft dus een ticket naar het FK bevestigd.

In het grote deelnemersveld van 25 deelneemsters bij de pupillen niveau 12 deden maar liefst 5 turnsters van Wardy mee. Anne-meike Terpstra had vandaag niet helemaal haar dag en eindigde op een 17e plaats. Esmee Namminga en Susanne Hoogsteen draaiden keurige oefeningen maar vielen beide helaas net buiten de prijzen. Esmee werd knap 8e en Susanne werd mede door haar geweldige balk oefening, waar zij dan ook het hoogste cijfer op kreeg, keurig 7e. De beste dames van vandaag waren Mirjanna Damstra en Selina van der Ploeg.

Zij draaiden ook keurig, Mirjanna was bij alle onderdelen stabiel en mocht het zilver op halen. Selina kreeg maar liefst de hoogste cijfers op de langemat en op de brug en mocht dan ook het hoogste ere schavot betreden en het goud in ontvangst nemen. Ook deze 2 dames zijn er zeker van om aan het FK mee te mogen doen, Mirjanna eindigde gemiddeld als eerste en Selina als tweede.

Later op de middag was Maxine Breider nog aan de beurt bij de jeugd nivo 11. Zij werd de vorige wedstrijd al eerste en moest dus haar plek verdedigen. Dit deed ze uitstekend, met op alle onderdelen maar liefst meer dan 13 punten te halen wat bijna nooit voorkomt. Zij mocht dus aan het einde van de dag weer het goud ophalen en een ticket naar het FK.

Voor de andere dames is het nog even afwachten of ze door mogen naar het FK, maar Wardy is er zo wie zo met maar liefst 4 dames vertegenwoordigd.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button