Sport

Medailleregen voor acro teams Wardy Kollum op OFK Acro

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 8 april deden bijna alle acro teams van Wardy uit Kollum mee aan het Open Fries Kampioenschap Acro in Surhuisterveen. Voor een aantal teams was dit de laatste wedstrijd van het seizoen, voor anderen een mooi oefen moment voor de Halve Finales in mei.

In het ochtenddeel mochten Eline Bijlsma en Nora Maliepaard de dag openen voor Wardy. En dat deden ze erg goed: bij de prijsuitreiking waren ze erg verrast toen ze het brons in ontvangst mochten nemen. Een mooie 7e plek was er voor het E-junioren duo Emma van der Let en Lauren Heslinga in dezelfde categorie. Nynke Mattiesing en Yze-Mare de Vries mochten daarna de vloer betreden in de categorie E-jeugd duo´s. Ook zij zetten een goede oefening neer en mochten bij de prijsuitreiking het brons om laten hangen.

Op naar het tweede deel van de wedstrijd waarin Wardy startte met het E-Jeugd trio Jildau Mattiesing, Jildau Holwerda en Felice Boven. Nadat er door de hele zaal gezongen was vanwege de verjaardag van Felice, mocht het trio bij de prijsuitreiking ook nog het zilver in ontvangst nemen. E-senioren trio Hedwig Bosgraaf, Annyk de Vries en Femke Sonneveld zette in dezelfde wedstrijd een mooie oefening neer waarvoor ook zij het podium mochten betreden voor het brons. In de categorie D-senioren trio´s was het Wardy feestje helemaal compleet: Thirsa Borgers, Ilse de Vries en Femke Hoof mochten het brons in ontvangst nemen, Meta van Dekken, Marlène Dijkstra en Karin ter Horst werden tweede en goud was er voor Lyanne Reurink, Anna Baukje van Dellen en Ilse Wielstra.

Ook in het laatste deel was Wardy goed vertegenwoordigd en mochten er nog 5 teams in actie komen. Bij de E-junioren trio´s draaiden Annemijke Ros, Arenda van der Veen en Marit Elzinga een strakke oefening en werden keurig 5e. In dezelfde categorie mochten Lotte Hofstra, Kaylee van Dijk en Renske Beerda het podium betreden voor de 2e plaats. E-senioren duo Michelle Kooistra en Lisanne Elzinga werd na een nette oefening 7e en Annejel Dijkstra en Bente van Dellen mochten in deze categorie het brons in ontvangst nemen. In de categorie D+ senioren trio´s werden Enola Kramer, Gabrielle Dijkstra en Fenna de Vries eerste en mochten zij verdiend het goud in ontvangst nemen.

Al met al een hele succesvolle dag voor Wardy Kollum! Een aantal van deze teams zullen we terugzien op de Halve Finales voor het Nederlands Kampioenschap op 13 en 14 mei in Zwolle.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button