HoofdnieuwsRegionaalSport

Medailleregen voor acroteams WSBF te Ureterp

URETERP – Tijdens de 3de plaatsingswedstrijd acrogym nivo D en E wisten de teams van WSBF Wederom de podiumplaatsen te betreden. Van de 10 deelnemende teams van de plaatselijke vereniging wisten maar liefst 8 teams een medaille te veroveren. Bij de grootste categorie, 27 deelnemende teams wist het duo Pytrix Veenstra en Femke Pander zeer verrassend het goud te bemachtiging. Ondanks een storing in de muziek vooraf lieten ze hun niet van de wijs brengen en draaiden overtuigend hun oefening. In dezelfde categorie moesten Marielle Hoexum en Sybrina van der Wal genoegen nemen met een plaats buiten het podium. Eveneens was in de categorie D trio’s de hoogste score weggelegd voor Yteke Hoogsteen,

Wilma de Vries en Eva van der Sluis. Met veel passie wisten de meiden artistiek en technisch een schitterende choreografie neer te zetten wat aan het eind van de ochtendwedstrijd beloond werd met goud met een schitterende score van 26.20 Bij de E trio’s waren de teams van WSBF net als in Sneek weer oppermachtig. Beide teams scoorden als enigste teams in hun categorie ( 19 teams)boven de 26 punten. Een gouden medaille was er voor Jelline Bergsma, Hillie van der Veen en Hannah Westhof met een score van 26.47. Het trio Marije Dolsma, Marrit Tjoelker en Maureen Oostra behaalden met 26.07 het zilver.

Het E junioren trio, Ilse Frankes, Kimberley Hoexum en Jildou Hiemstra moesten vanwege een aftrek van 0.60 genoegen nemen met een zesde plek . Deze meiden hebben hun ticket voor het FK al veilig gesteld door op een eerdere plaatsingswedstrijd een tweede plek te behalen. Lyonne van der Veen en Irna van der Heide behaalden in de categorie junior duo een prachtige bronzen medaille..Zij zullen door dit behaalde succes eveneens deelnemen aan het FK acrogym op 9 maart a.s Het talentvolle pupillen duo Chayenne de Kock en Jiska Batema mochten ondanks een aftrek van 0.60 het hoogste plek op het erepodium te betreden..Met name artistiek gezien weet dit duo de jury en het publiek te imponeren.

Ineke Bergsma en Annieck Wiersema wisten in de voor hun eerste plaatsingswedstrijd meteen het zilver te behalen. Ze grepen door een tijdsfout van 0.30 net buiten het goud. Met een miniem verschil van 0.03 mochten zij het op een na hoogste plek op het erepodium betreden. Aan het eind van de dag behaalde het zeer jonge instap duo van WSBF , Kyra Wassenaar ( 10 jaar) en Danae Kits( 6 jaar) in een deelnemersveld van maar liefst 20 teams een geweldige score . Deze meisjes zijn pas sinds december een team, en dat er dan een zilveren medaille wordt behaald mag wel uitzonderlijk genoemd worden. Met maar liefst 4x goud, 3x zilver en 1x brons kan de vereniging uit Surhuisterveen terugzien op wel een heel succesvolle wedstrijd.

Op 23 februari is de 4de en meteen de laatste plaatsingswedstrijd in de Suventohal te Surhuisterveen. Op 16 en 17 februari aanstaande zullen alle teams van WSBF in de nivo’s C, D en E deelnemen aan de Valentijnscup te Oosterwolde.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button