HoofdnieuwsRegionaalSport

Medailles voor acroteams Wardy op districtswedstrijd

GRAMSBERGEN – In het weekend van 23 en 24 maart werden in Gramsbergen de districtskampioenschappen acrogym gehouden. Hierbij strijden teams uit Friesland, Groningen en Drenthe voor een plekje naar de landelijke halve finale. Namens Wardy Kollum kwamen 4 teams in actie.

Op zaterdag was het de beurt aan het E-junioren trio Yvonne Talstra, Nathalie Terpstra en Annyk de Vries. Dit trio draait tot nu toe een zeer succesvol seizoen en hadden zich op het Fries kampioenschap als eerste geplaatst voor de districtskampioenschappen. Ook zaterdag hebben zij wederom een geweldige prestatie neergezet. Met een minimum verschil mochten zij het goud in ontvangst nemen. Ook hebben zij zich hiermee ruimschoots geplaatst voor het halve finale.

Op zondag kwam het C-niveau actie. Dit was de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor de teams om zich te kwalificeren voor  de halve finale. De twee beste resultaten tellen mee in de ranking voor doorstroming.

Het junioren trio Lemmy van der Zee, Enola Kramer en Meike Fleury draaiden een goede wedstrijd, waarbij met name de balansoefening in de smaak viel bij de juryleden. Zij eindigden in dit zeer sterke deelnemersveld op een 7e plaats met een mooie score van 46.210. Zij hebben zich hiermee ten opzichte van de vorige wedstrijden sterk verbeterd.

Ook het senioren duo Meta van Dekken en Rixt kwamen zondag in actie. Zij begonnen zij sterk aan de wedstrijd met een mooie  tempo-oefening en behaalden hiermee heel knap een tweede score. Helaas maakten zij een grote fout in de balansoefening, waardoor een podiumplaats niet meer binnen bereik was.

Ook het duo Renee Fleury en Sjoukje Spijkerman draaiden deze keer niet hun droomwedstrijd. Na een val in hun tempo-oefening, lieten zij zich niet van de wijs brengen en herpakten zij zich goed. Met een prachtige balansoefening scoorden zij de hoogste score van hun categorie. Nadat zij bij de vorige wedstrijden te sterk bleken voor de concurrentie met twee keer goud, moesten zij nu genoegen nemen met het brons.

De doorstroming voor het C-lijn teams zal pas later bekend gemaakt worden.

Eigen Foto’s

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button