HoofdnieuwsRegionaal

Medailles voor jonge turntalenten Wardy

HARKEMA – Op zaterdag 5 april werd in Harkema de tweede plaatsingswedstrijd voor de niveaus 11 en 12 gehouden. Aan deze wedstrijd deden vier jonge talentvolle turnstertjes van Wardy mee in de categorie pre-instap niveau 12, die probeerden hier een plaats af te dwingen voor het Friese kampioenschap.

’s Ochtends kwamen Stella Boersma en Yvonne Talstra in actie. Stella maakte hier en daar wat foutjes in de oefeningen, maar heeft zich qua punten sterk verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Yvonne Talstra liet zaterdag haar nieuw geoefende  sprong zien en was hiermee gelijk de allerbeste. Als totaalscore behaalde zij 49,90 punten, wat een prachtige prestatie is. In de middagwedstrijd was het de beurt aan Anna Baukje van Dellen en Noa van Houten om hun oefeningen te laten zien. Tijdens de vorige wedstrijd waren beide meiden al succesvol en namen ieder een medaille naar huis. Ook dit keer waren ze weer goed in vorm en werden er prachtige oefeningen gedraaid. Anna Baukje liet een voortreffelijke balkoefening zien waarmee ze de hoogste punten mee haalde. Noa van Houten behaalde zelfs op twee toestellen de hoogste score.

Door hun goed geturnde wedstrijd bleven de zenuwen hangen tot aan de prijsuitreiking want het werd wel heel spannend of hun prestatie een medaille op zouden leveren. Tijdens de uitreiking bleek dat beide meiden wederom bij de top hoorden. Anna Baukje won een bronzen medaille en Noa was zaterdag de allerbeste en verdiende met een hoge totaalscore van 53,15 het goud.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button