HoofdnieuwsRegionaalSport

Medailles voor turnsters WSBF in 3de divisie

DOKKUM – Afgelopen zaterdag werd te Dokkum de tweede plaatsingswedstrijd in de 3de divisie Damesturnen gehouden. In een rij van 2 plaatsingen was deze wedstrijd eveneens het Fries Kampioenschap. Tijdens 1ste plaatsing wist Jildou Kooistra met een 5de plek bij de junioren nog een medaille af te dwingen en zaterdag een 10 de plek. Dit leverde haar in het eindklassement een 6de plaats op. Talitha de Jong wist ten opzichte van de eerste plaatsingswedstrijd veel beter ten tonele te komen. Met name haar brug en vloer wist ze dusdanig te verbeteren dat ze over 2 wedstrijden eindigde op een 10de plek.

Annieck Wiersema turnde bij de pupillen een zeer sterke wedstrijd ..Bij vloer wist ze van alle 25  deelnemers in haar categorie, de hoogste score te behalen..Echter door een niet geturnd element bij brug ,wat haar een aftrek opleverde van 2 punten kon ze helaas niet een trede op het erepodium te veroveren. Succes was er deze plaatsing voor de jeugdturnsters Chaluna van der Elst en Elina Sipma..Bij de eerste plaatsingswedstrijd moesten ze door technische fouten nog genoegen nemen met een plek in de middenmoot.

Afgelopen zaterdag wisten de beide turnsters in deze zware categorie beiden een medaille in de wacht te slepen. Chaluna van der Elst behaalde met een vierde plek een medaille en Elina Sipma mocht in dezelfde categorie het brons mee naar huis nemen. Op dit moment is nog niet definitief hoeveel turnsters per categorie doorstromen naar de landelijke ½ finales op 23 maart te Nederweert.

Eigen Foto

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button