HoofdnieuwsRegionaal

Meertalige ontwikkeling voor peuters in Damwâld!

DAMWÂLD – De peuters van peuterspeelzaal de Pompebledsjes in Damwâld krijgen vanaf nu op een professionele manier twee verschillende talen aangeboden. De leidsters van de school zijn hiervoor speciaal getraind en kregen op maandag 18 november het certificaat Peuterspeelzaal voor Meertalige Ontwikkeling. Wethouder Hylkema feliciteert de peuterspeelzaal met dit resultaat. Zij vindt het heel belangrijk dat kinderen al vanaf jonge leeftijd gewend zijn aan het omgaan met meerdere talen.

 

Op de peuterspeelzaal en de kinderopvang leren kinderen Fries en Nederlands. Op de basisschool komt het Engels erbij zodat aan het eind van de basisschool kinderen minimaal de Friese, Nederlandse en Engelse taal kunnen gebruiken. Voorwaarde is dat alle partijen die betrokken zijn bij de taalontwikkeling van het jonge kind achter het project staan. Ouders, consultatiebureaus en de bibliotheek zijn nauw betrokken. Het mooie aan dit project is dat de moedertaal – het Fries – benut wordt om andere talen te leren.

 

De Pompebledsjes is een peuterspeelzaal van welzijnsinstantie KEaRN. KEaRN wil alle peuters een goede basis bieden voor een meertalige ontwikkeling. Ook gemeente Dantumadiel stimuleert deze leerlijn. De Pompebledsjes is de vierde peuterspeelzaal in Dantumadiel dat gecertificeerd wordt voor haar tweetalig beleid.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button