HoofdnieuwsRegionaal

Meester Jan van Slageren neemt afscheid van CBS de Stapstien

KOLLUMERZWAAG – Op feestelijke wijze heeft CBS de Stapstien in Kollumerzwaag donderdag afscheid genomen van meester Jan van Slageren, die gaat genieten van zijn pensioen. “s Morgens vroeg werd hij door zijn leerlingen van huis opgehaald met een aanhangwagen waar hij op een stoel mocht plaatsnemen. Daarna werd een rondrit door het dorp gemaakt.

Meester houdt van de natuur en van de sport. Dat was duidelijk zichtbaar. Veel kinderen, meesters en juffen waren versierd met bloemen, planten en vogeltjes. Ook Jan de tuinman was erbij en natuurlijk ontbraken de blauw gele kleuren van volleybal vereniging DOS niet. De lessen op school stonden dan ook in het teken van natuur en sport. De jongste kinderen hebben het Tomkepaad gelopen, de oudere kinderen konden braakballen pluizen, natuurbingo spelen, de wereld naast en om de sloot ontdekken, sporten met medewerking van High Five en nog veel meer.

Jan van Slageren is als jonge meester begonnen op de ds. Griffijnschool bij meester Wiersma. In 1995 fuseerde beide scholen in het dorp: de ds. Griffijnschool en de G.W. Blankenschool werden één. De kinderen in Kollumerzwaag gingen voortaan naar CBS de Stapstien. Veertig jaar was meester van Slageren trouw op zijn post. Hij heeft les mogen geven aan heel veel kinderen. Wat is het onderwijs veranderd in die tijd. Het schoolbord met het krijtje lijkt al helemaal uit de tijd. De computer, het digibord en de tablets hebben hun intrede gedaan. “Op CBS de Stapstien zullen we de vriendelijke en opgewekte meester zeker missen”, aldus de collega’s.

 

Foto’s: Jantsje Wiersma

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button