Sport

Meike Fleurij uit Kollum goud bij de halve finale NK in Zwolle

ZWOLLE – Op zaterdag 13 mei vond de halve finale acrogym plaats. Vijf teams van WSBF Surhuisterveen streden deze dag voor een plek in de landelijke finale op 10 juni aanstaande in Oss.

Het D-jeugd trio Meike Fleurij uit Kollum, Danine de Jong en Miriam Woudstra lieten door een strakke oefening de concurrentie ver achter zich en mochten een gouden medaille meenemen. Met een ruime voorsprong op de nummers 2 en 3 hebben zij zich geplaatst voor de finale acrogym.

Het E jeugd duo Alicia Mozes en Fenna Wassenaar wist door een goede oefening het goud te veroveren. In de categorie E-junioren kwamen twee teams van WSBF in actie. Wencke Sijbranda, Janke Havinga en Fenna Hoekstra kwamen net tekort voor een eerste plaats en mochten het zilver omhangen. Hun clubgenoten Jildou van Houten, Benthe Kuipers en Ninthe Alma belandden net naast het podium op een vierde plek.

Ook mocht het E senioren trio bestaande uit Elsa de Vries, Sanne Bouma en Ninthe Landheer, deze ochtend hun oefening laten zien aan de jury, die werd beloond met een bronzen medaille. Alle teams van WSBF hebben zich weten te plaatsen voor de landelijke finale.

Dit kan u ook interesseren

Back to top button