HoofdnieuwsRegionaal

Mensen met doelen zijn gelukkiger!

BUITENPOST – Alweer een jaar lang is het Lauwers College haar leerlingen aan het enthousiasmeren en motiveren voor het ondernemerschap, met als doel om het maken van een goede studiekeuze en een betere aansluiting op het vervolgonderwijs.
Havo 3 leerlingen kregen tijdens deze les een voorlichting van de directeur Douwe Jan Boersma over het bedrijf Health2work. 12 jaar geleden is hij begonnen in Burum in de garage en ging met een oude Ford Mondeo naar de eerste klant toe. Op dit moment werken er 62 werknemers in Surhuisterveen, maar ook zijn er al vestigingen geopend in Blaricum en Gentbrugge.

In Scandinavië ontstond het idee om Health2work op te richten. Werknemers van een bedrijf hadden daar de mogelijkheid om zowel zittend als staand hun werkzaamheden te verrichten.  Meteen zag Boersma de mogelijkheden om dit verder uit te werken in een totaal concept voor bedrijven in Nederland. Het doel van het bedrijf is dan ook om een gezonde en productieve werkomgeving te creëren.

Natuurlijk ga je dan kijken naar een goede stoel, een ergonomische muis en een werkende airco. Maar je kunt ook denken aan een “mat met lucht” erin waardoor automatisch de spierintensiteit wordt geactiveerd en werknemers langer en gezonder staand werk kunnen verrichten. Maar ook spraakherkenning op je computer kan helpen om sneller te werken.

Health2work geeft naast de verkoop van producten ook voorlichtingen over hoe je dit moet realiseren als ondernemer. Ook wordt er gebruik gemaakt van de modernste software om efficiënter en gelukkiger werken te ondersteunen. Als een werknemer te lang een verkeerde houding aanneemt, krijgt hij in een Health2work-stoel een waarschuwingsappje.

Verder gaf Boersma aan dat het belangrijk is voor een havoleerling uit de derde klas om nu al om je heen te kijken wat je later graag wilt doen. En als je dat nog niet weet om kan je daar door bijvoorbeeld een stage of bezoeken aan vervolgopleidingen achter komen.  Je moet vanuit je onderbuik keuzes maken. Ga iets doen wat je leuk vindt! En het is wetenschappelijk bewezen dat mensen met doelen gelukkiger zijn.

Als je wilt werken bij Health2work (als vakantiewerk of na een hbo-opleiding) dan zijn leerlingen uit havo 3 van harte welkom! Als werknemer moet je je actief opstellen en met passie je werk uitvoeren. Op het moment dat je afwijkt van je doel en keuzes maakt, maar uiteindelijk tot je doel komt: dat is visie! Als je hieraan voldoet, ben je van harte uitgenodigd.

Voor een ondernemer is een goede marketing van levensbelang. Maak gebruik van het positieve imago van Friesland: betrouwbaar, no-nonsense. Als ondernemer moet je voortdurend om je heen kijken en proberen te achterhalen wat daarvoor nodig is. Wat zijn de behoeften van de consument en welke kant gaat het op met Nederland?
Veel van ons afval gaat nu nog rechtstreeks naar de verbrandingsoven, maar in de toekomst zal dat totaal anders zijn. Als ondernemer moet je nu al inspelen op die trend. Vandaar dat er ook het initiatief is om in Buitenpost een nieuw bedrijf op te starten (Opnieuw) met als doel het bewerkstelligen van een circulaire economie.

Grondstoffen maar ook producten recyclen! Het uiteindelijke doel is dat er over 20 jaar geen afval meer bestaat. Opnieuw is een bedrijf dat zich richt op het hergebruik van producten en materialen. Ook het bedrijfspand wordt gebouwd van duurzame bouwmaterialen. Het bedrijf is opgericht om zo verantwoord mogelijk te werken en richt zich in eerste instantie op afgeschreven kantoorstoelen.
Boersma sloot zijn voorlichting af met een uitnodiging om als Business school een keertje langs te komen!

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button