HoofdnieuwsRegionaalSport

Met drie Judoka’s naar Sleen

SLEEN – Arno Sido Mocht als eerste de tatami betreden en was in een redelijk grote poule van 9 judoka’s ingedeeld. De eerste partij begon Arno Sido zeer goed en wist deze met overtuiging te winnen. De twee daaropvolgende partijen werden helaas verloren, dit was toe te kennen door gebrek aan wedstrijdritme. Al met al liet Arno Sido goed judo zien, een volgende keer zit er zeker meer in.

Als tweede was Marije Westra aan de beurt. Vanaf het begin stond ze op scherp en stond zelfverzekerd op de tatami. Ze liet zich niet afleiden en won de eerste 4 partijen dan ook door uitstekend judo te laten zien. De laatste partij die ging om de eerste en tweede plaats moest ze tegen Ellis Lubbers. Ook hier toonde Marije duidelijk het initiatief en kreeg Ellis in de houdgreep. Echter door een klein foutje wist Ellis toch los te komen en stond er geen punt op het scorebord toen de tijd om was. Door het duidelijke initiatief wat Marije getoond had was het geen verrassing dat de scheidrechter Marije als winnares aanwees. Dit betekende een welverdiende eerste plek. Keurig gedaan Marije!.

Als laatste was Jeffrey Moleman aan de beurt, ook hij was ingedeeld in een poule van 9 judoka’s. Hoewel ook Jeffrey wedstrijdritme miste was daar in de wedstrijden niets van te merken. Hij wist met uitstekend gevarieerd judo en met verschillende worpen alle wedstrijden in zijn sub-poule te winnen, om zo door te gaan naar de finale.

De laatste partij kon helaas niet in winst worden omgezet, waardoor een 1e plek verkeken leek. Niets was echter minder waar, na enig rekenwerk bleek dat er drie judoka’s evenveel punten hadden en onderling resultaat kon worden weggestreept. De unieke situatie deed zich voor dat er Jeffrey met nog twee andere judoka’s het ereschavot op de eerste plaats mocht betreden. Uitstekend gedaan Jeffrey! Deze dag mag als zeer geslaagd worden beschouwd twee van de drie judoka’s de eerste prijs mee naar huis en alle drie goed judo laten zien!!

Eigen Foto’s

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button