Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Mevrouw van der Valk-Sierdsma vrijwilliger van het jaar in Dantumadiel

DAMWÂLD – Op dinsdag 22 februari reikte wethouder Roelof Bos de onderscheiding ‘Vrijwilliger van het Jaar 2015’ uit aan mevrouw B.P. van der Valk-Sierdsma uit De Westereen. Deze jaarlijkse onderscheiding is bedoeld om mensen in het zonnetje te zetten die zich op een uitzonderlijke wijze en gedurende een langere periode vrijwillig hebben ingezet voor de medemens, het dorp, de kerk of andere zaken.

Mevrouw van der Valk-Sierdsma is al ruim veertig jaar voorzitter van vrouwenvereniging ‘De Westreen’. Ook is ze al meer dan 40 jaar actief als coördinator bij de collecte ten behoeve van de kankerbestrijding. In de Hege Seis in De Westereen werd ze verrast en hartelijk ontvangen door familie en vrienden. Wethouder Roelof Bos zette haar in het zonnetje. In zijn toespraak roemde hij haar maatschappelijke betrokkenheid. Ook haar bescheiden en hartelijke houding werd door hem aangehaald. Na de uitreiking van de onderscheiding en bijbehorende bloemen bleef het gezellig en is er nog lang nagepraat.

De onderscheiding “Vrijwilliger van het jaar” is dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Met deze prijs wil de gemeente zichtbaar maken dat zij belang hecht aan het vele vrijwilligerswerk dat gelukkig nog door veel mensen in Dantumadiel wordt gedaan.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button