Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

MFA De Westereen opgeleverd

DE WESTEREEN  – Woensdag 15 april werd de multifunctionele accommodatie (MFA) in De Westereen opgeleverd. Wethouder Gerben Wiersma overhandigde de sleutels aan de gebruikers van het nieuwe gebouw. Beide basisscholen, de regionale bibliotheek, de peuterspeelzaal, het jongerencentrum en de voetbalvereniging uit De Westereen komen allemaal onder één dak.

Architectuurstudio Skets uit Groningen heeft het gebouw ontworpen en zij waren ook de directievoerder over het bouwproces. Het bouwproces is zoveel mogelijk uitgevoerd door bedrijven uit Friesland. De gemeente Dantumadiel heeft nadrukkelijk onderzocht welke mogelijkheden zij had binnen het aanbestedingsbeleid om de opdracht te gunnen aan bedrijven uit Friesland. Aanleiding was het grote gebrek aan opdrachten in onze provincie voor bedrijven in de bouwsector. De verschillende opdrachten voor de realisatie van het bouwplan zijn gegund aan bouwbedrijf Dijkstra Draaisma uit Dokkum, DRS installatietechniek bv uit Noardburgum en de WMR uit Rinsumageast.

Er is gedegen onderzoek gedaan naar mogelijkheden binnen de wet- en regelgeving. De bedrijven aan wie de opdracht gegund is, hebben ook het verzoek gekregen om hun onderaannemers, voor zover mogelijk, in de provincie te zoeken. Uiteindelijk hebben meer dan tien onderaannemers uit de regio meegeprofiteerd van deze opdracht.

Op 7 maart 2014 is de bouw van de MFA gestart. De oplevering was gepland voor 15 april 2015 en deze planning is dus precies gehaald. In september staat een grootste opening gepland van de MFA en de nabij gelegen wielerbaan/skeelerparcours. Dan wordt ook de nieuwe naam van de MFA onthuld. De gemeente Dantumadiel roept inwoners op om mee te denken over een nieuwe naam. Suggesties kunnen vóór 1 mei a.s. worden ingediend bij de gemeente via [email protected] t.a.v. mevrouw Akkie Visser. Telefonisch kan ook via telefoonnummer 14 0511.

De bouw is mede mogelijk gemaakt door een bouw- en duurzaamheidssubsidie van Provincie Fryslân.

 

 

 

 

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button