HoofdnieuwsRegionaal

Militaire oefening in gemeente Kollumerland

KOLLUMERLAND – In de periode van 20 tot en met 24 augustus 2012 vindt de militaire oefening ‘Purple windmill’ plaats in Friesland en Groningen.

U kunt daarom in Kollumerland militaire voertuigen tegenkomen.
Er wordt in principe alleen gebruik gemaakt van openbare wegen, paden en terreinen. Als gebruik wordt gemaakt van particulier terrein, dan zal vooraf toestemming worden gevraagd aan de eigenaar.
De oefenende eenheid zal er alles doen om overlast en schade te voorkomen. Zo nu en dan wordt er gebruik gemaakt van oefenmunitie (tussen 08.00 en 22.00 uur).
Aan de oefening nemen 200 personen, 25 militaire voertuigen en 4 helikopters deel. Er zullen ook een aantal vliegtuigen meedoen.

Vliegoefeningen Marnewaard

In verband met de oefening Purple Windmill vinden van dinsdag 21 augustus tot en met vrijdag 24 augustus 2012 vliegactiviteiten plaats boven het militaire oefenterrein de Marnewaard. De Koninklijke Luchtmacht oefent deze periode ten behoeve van Close Air Support en het opwerkprogramma voor de uitzending van de Police Training Group 4 naar Afghanistan. Tijdens deze oefeningen wordt er op dinsdag tot en met vrijdag gevlogen tussen 09.00 uur en 17.00 uur.

In de vastgestelde oefengebieden rondom de Marnewaard vinden vliegbewegingen plaats met militaire jachtvliegtuigen op 6500 ft (2000 mtr) boven het vastgestelde oefengebied, met uitzondering van het Waddengebied, het Natura 2000 gebied Lauwersmeer.

Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of teletekst pagina 766. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.

Ook oefeningen van 3 tot 7 september

Ook in de periode van 3 tot en met 7 september 2012 zal er door militairen worden geoefend. Deze oefening is iets kleiner van opzet, er doen 100 militairen en 25 ‘Fennek’ verkenningsvoertuigen aan mee. Er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button