HoofdnieuwsRegionaal

Minder WOZ bezwaren in Achtkarspelen

BUITENPOST – De campagne ‘Maak echt gratis bezwaar’ heeft ervoor gezorgd dat 290 minder woz-bezwaren zijn ingediend bij de gemeente Achtkarspelen. Vorig jaar maakten 528 mensen bezwaar tegen de woz-waarde van hun woning, bedrijfspand of (bouw)terrein.

No Cure No Pay bureaus

Vorig jaar heeft de gemeente Achtkarspelen veel extra kosten gemaakt door ‘No Cure No Pay’ bureaus die inwoners helpen bezwaar te maken tegen de woz-waarde. Zij maken echter hoge kosten als ze bezwaar maken en uiteindelijk betalen we daar allemaal aan mee. Als de gemeente een bezwaarschrift honoreert, moet ze hiervoor tussen de € 700 en € 800 aan proceskosten vergoeden. Omdat de proceskosten over 2012 en 2013 enorm zijn toegenomen, is de gemeente genoodzaakt de kosten door te berekenen in de OZB-tarieven.

 

Campagne ‘Maak echt gratis bezwaar’

Met de campagne ‘Maak echt gratis bezwaar’ wilde Achtkarspelen voorkomen dat in 2014 weer zulke hoge kosten gemaakt worden. Tot 25 maart kon eenvoudig, gratis en snel bezwaar worden gemaakt bij de gemeente via het formulier op www.achtkarspelen.nl/woz of via telefoonnummer 14 0511. Binnen een week nam de externe taxateur contact op om een afspraak te maken om het bezwaar aan te horen en het pand of grond opnieuw te taxeren.

 

Als de kosten van bezwaar maken in 2014 € 40.000 lager zijn dan in 2013 dan wordt de OZB in 2015 met 1% verminderd. Dit zal het college aan de gemeenteraad voor­leggen bij het vaststellen van de begroting in oktober.

 

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button