Buiten regioHoofdnieuwsRegionaal

Mogelijk locatie noodopvang vluchtelingen bij De Swette in Feanwâlden

DAMWÂLD – Momenteel zijn er vele honderdduizenden mensen vanuit het Midden-Oosten en Noord-Afrika op de vlucht voor oorlog en geweld. We kennen intussen allemaal de schrijnende beelden hiervan uit de media. Een deel van deze vluchtelingen vraagt opvang in Nederland terwijl de reguliere opvangcapaciteit daarvoor op dit moment ontoereikend is.
De nood is zodanig groot dat van alle gemeenten wordt verwacht dat zij hier aan meewerken. Ook het gemeentebestuur van de gemeente Dantumadiel wil de vele mensen die op de vlucht geslagen zijn voor oorlog en geweld helpen. Het college is daarom op zoek gegaan naar mogelijke locaties voor noodopvang.
Er is een geschikte locatie gevonden bij het bedrijventerrein De Swette in Feanwâlden. Het betreft een braakliggend terrein in eigendom van de gemeente. Dit terrein is geschikt vanwege de nabijheid van voorzieningen, de nabijheid van openbaar vervoer en de goede bereikbaarheid. Het college stelt de gemeenteraad voor om deze locatie aan te bieden aan het COA voor noodopvang van 300 vluchtelingen voor de duur van minimaal 1 en maximaal 3 jaar. Of het COA dit aanbod aanneemt, is nog niet bekend.
Informatiemarkt
De gemeenteraad neemt op 5 april een besluit over het aanbieden van deze locatie, tijdens een openbare raadsvergadering. Voordat de raad het besluit neemt, wil het gemeentebestuur de inwoners van Feanwâlden, Dantumadiel en andere belanghebbenden informeren en horen. De inwoners van Feanwâlden ontvangen vandaag een brief. Op woensdag 24 februari organiseert het gemeentebestuur een informatiemarkt in de sporthal aan de Ljurkstrjitte 2 in Feanwâlden. Inwoners van Dantumadiel en genodigden kunnen langskomen tussen 16.00 uur en 19.00 uur. Tijdens deze informatiemarkt is er de mogelijkheid om met vertegenwoordigers van de gemeente van gedachten te wisselen over de beoogde locatie. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan verschillende instanties zoals Vluchtelingenwerk en de politie.
Meer informatie
Kijk op www.dantumadiel.eu/opvang voor meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.

Dit kan u ook interesseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button